ЦСКА победи с 1:0 „Осиек“ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
171
Добави коментар

Пред 10 000 зрители по трибуните на „Българска армия“ ЦСКА започна с пестелива, но важна победа под ръководството на Люпко Петрович. „Червените“ се наложиха с 1:0 над „Осиек“ в първия мач от втория квалификационен кръг в Лига Европа, като в герой за домакините се превърна Евандро.

Попадението на бразилеца падна в началото на второто полувреме и бе единственият точен удар в очертанията на вратата на хърватите.

Първата част бе изключително равностойна, а двата тима играха предпазливо, без излишни рискове. В 7-ата минута Жеферсон центрира отляво към Евандро, но нападателят не уцели добре топката и тя се спря в краката на бранител на гостите.

В 21-ата минута хърватите организираха скоростна атака, която завърши с центриране към Манце, но след последвалия удар топката попадна право в ръцете на Черниаускас. Осем минути по-късно отново Манце притесни отбраната в червено, но ударът му излезе в аут.

Отборите не успяха да се изненадат до края на първото полувреме.

ЦСКА започна ударно втората част. В 52-ата минута Евандро взриви трибуните с великолепен гол за 1:0. Това бе и първият точен удар за домакините от началото на мача. След попадението „червените“ вдигнаха темпото в предни позиции, но не успяха да отбележат нов гол. Вместо това в 74-ата минута гостите можеха да изравняват след разбъркване при корнер.

В 82-ата минута защитата на „армейците“ допусна сериозна грешка, но извади късмет, защото нападателят на „Осиек“ Ласло Клайнхайслер нацели гредата.

Реваншът в Хърватия е следващата седмица.