Ползите и щастието от карането на детско колело

2
169
Добави коментар
katy88
katy88

0 Flares
Facebook
0
Google+
0
Twitter
0
Pin It Share
0
0 Flares
×

Как да се забавляваме, когато навън е лято?

През лятната ваканция децата обожават да се забавляват на площадката или двора с детски играчки, игри за навън, каране на велосипед или триколка! За тях няма значение какво е времето навън – дали е лято, или студена зима. Приключенският дух в тях никога не умира, а ние като техни родители трябва да им дадем свобода, за да могат да се насладят напълно на детството си…

Освен с играчки у дома, най-малките обичат да играят и на открито. Дали ще се отбият до близката детска площадка, ще покарат колело, или ще се отдадат на вълнуващи, детски игри в двора – за тях няма никакво значения, стига да се чувстват добре и да им е весело. Лятото е сезонът, през който децата могат да се забавляват дори повече, заради ваканцията и по-дългия ден. Игрите навън са любими за малчуганите, а ако имат на разположение и детски велосипеди, то тогава забавленията за тях ще добият съвсем друго измерение!

Детските колела са си направо едно “велико” изобретение на човешкия ум, имайки предвид насладата, която дават на малчуганите. Те нямат аналог нито с триколките и тротинетките, нито с което и да е друго съоръжение, пригодено за забавления сред децата. Велосипедът за деца може да бъде използвана както, когато сме на планина, където има много поляни, така и в парка в близост до дома ни или на двора ако живеем в къща и има условия за колоездене. Стига навън да има равна повърхност като трева, асфалт, макадам или дори павирана улица, можем спокойно да извадим детското колело и да кажем на наследника си, че е време за вълнуващи игри…

Позитив от карането на детско колело е, че може да се практикува през трите сезона, преди да е паднал дебелия сняг. Стига навън да не вали и температурата да позволява, детето може да язди велосипеда си на воля.

Друго предимство от покупката на детско колело е, че може да бъде семейно занимание. В София има достатъчно места, където може да карате цялото семейство. Алеи в парковете, училищни дворове, тихи улички в крайните квартали, близо до детски площадки, където това не е забранено. Ако решите да се разходите, съвсем близо до София вашия наследник може да кара колело на няколко интересни места:
– Новата алея, която свързва Герман и Кокаляне покрай Панчаревското езеро. Преди около две години я асвалтираха и в момента е идеална за колоездене
– Алеята на здравето край град Банкя. Много спокойно и чисто място.
– Местността Бонсови Поляни над Горна баня. След като изкачите Боровата гора маршрута става сравнително равен и е идеално за малчугана да върти педалите. Внимавайте за преминаващите автомобили.
– Децата могат да карат велосипед и около село Безден, след Божурище където има много приятни ливади в района на язовир Бистрица.
– Същото важи и за района на село Кътина.
– Ако децата ви са пораснали и вече детските велосипеди са им малки, може да ги изморите по наклоните около Кремиковския манастир.
– В град Нови Искър и около него също е много приятно за каране на детско колело.
– По мои наблюдения алеите в Морската Градина във Варна също са перфектни за каране на детски или велосипед за възрастен.

Всички изброени маршрути стават и за колоездене за възрастни или за семеен вело преход. Единствения ми съвет е да не забравяте предпазните средства при яздене като каска, наколенки и налакътници.

Ако потърсите в Интернет ще откриете още много места за каране на детско колело и дори може да организирате своите приятели и техните деца за истинско вело пътешествие. Не всяко дете обича да кара велосипед, но със сигурност идеята ще им допадне и могат да яздат тротинетка, триколка, ховърборд, балансиращо колело за по-малките и дори ролери, ако терена позволява. Ако комбинирате детското вело шествие с регулярни почивки и пикник за награда, то децата ще запомнят завинаги това прикблючение на два педала.

Има различни колела, които можем да закупим. Както дизайнът им, така и техните цени варират, а ние имаме богат избор пред себе си във всяко едно отношение. Най-добре е да се спрете на модел детско колело, който да Ви дава практичност, също както и гаранция за високо качество. Така вложената сума ще бъде оправдана, също както и детето Ви ще бъде доволно от любимия си велосипед. Нека летните игри добият ново измерение за цялото семейство, а седенето у дома, когато навън е лято, приключи сега!

0 Flares
Facebook
0
Google+
0
Twitter
0
Pin It Share
0
0 Flares
×