Гривните за крака- летен хит

1
176
Добави коментар
svetla58
svetla58

Гривната за крака е любимо бижу за летния стил. Затова събрахме за вас полезни факти и практични съвети за носенето на гривна за крака.

Гривните на крака са актуален аксесоар за сезон пролет/лято 2019, но със сигурност не са нещо ново. Любопитното е, че гривни на крака са носели още шумерите, живели преди близо 5 хилядолетия. При разкопки на шумерски гробници са открити скелети с гривни на крака, изработени от различни метали и камъни.

В Древен Египет гривната на крака на жената издавала нейния статус. Жените със сребърни/ златни гривни, обсипани със скъпоценни камъни, означавало, че тя е съпруга на заможен човек от обществото. Жените от бедните прослойки носели предимно кожени гривни или такива, изработени от неценен метал. В повечето случаи тези гривни предпазвали от зли сили и имали по-скоро символиката на талисмани.

В култури като арабската, индийската и югоизточноазиатската жените също носели гривни на крака.

В Западната култура гривните на крака навлизат през 60-те и 70-те години като символ на свободен фух и алтернативно мислене и се свързват с бохемския начин на живот.

Видове гривни за крака и съвети как да ги носим

Златна гривна за крака – обикновено се състои от една или две много фини и тънки верижки. Разбира се, символизира лукс, особено ако е съчетана със скъпоценни камъни. Добре е да се носи на по-специални поводи. Препоръчително е да се комбинира с чифт класически обувки на висок ток.

Сребърна гривна за крака – подходяща е за по-млади момичета. Идеалното бижу за ежедневния ви стил. Лесно се съчетава с всякакъв вид обувки и дрехи.