Широкоъгълно видеонаблюдение – за какво е подходящо

3
325
Добави коментар
seoslav
seoslav

В живота на всеки човек настъпва момент, в който се налага да вземе охранителни или предпазни мерки. Не е нужно обаче винаги да се прибягва до конкретни фирми за целта. В съвремието изключително популярно стана използването на камери за видеонаблюдение. Те са толкова широко застъпени в нашето ежедневие, че понякога имаме чувството за непрекъснато следене.

Дори и да е така, техните предимства са неоспорими. Дали за професионална или домашна употреба, а напоследък и в колите на път, камерите са незаменим помощник в опазването на собствеността и реда.

Инсталиране

Не си мислете, че само поради напредването и развитието на технологиите, те са супер сложни за употреба. Точно обратното. Всеки сам може да си инсталира камера за видеонаблюдение, без никакво затруднение. В повечето случаи дори не е необходимо прекарването на кабели. Лесно, като детска игра.

Видове камери

Според целта, за която ще ги използватеq камерите се делят на няколко вида. В зависимост от това дали ще се монтират на открито или в затворено помещение. Поддържане на нощно виждане, за по – високо качество на изображението. С микрофон или без, според необходимостта да чувате, освен да виждате, какво се случва.

Широкоъгълен обектив

Ако желаете да имате детайлен достъп до случващото се, изключително подходящи за целта са камерите с широкоъгълен обектив.

Какво означава това? Изключителна детайлност на изображението!

Ъгълът на наблюдение, който покрива камерата, е 90 градуса. Това ви осигурява перфектно наблюдение на абсолютно цялото помещение, ако я поставите в ъгъла. Фактът, че е снабдена с микрофон, ви позволява да имате достъп до кореспонденцията. Ако я използвате в офис или магазин, двете условия ще ви осигурят адекватна информация при възникнали спорове или некоректно отношение от страна на служителите.

Уведомления

Винаги можете да включите известия при движения, ако въпросната джаджа е поставена в частен имот. Така ще бъдете незабавно уведомени при наличие  на непозволен достъп във ваше отсъствие. Ако пък желаете да си комуникирате с ваши близки, някои модели камери поддържат двупосочна връзка за комуникация.

Безжично предаване на сигнал

Повечето от модерните модели за видеонаблюдение са свързани с интернет и могат да предават записа безжично или случващото се в реално време. Единственото, от което имате нужда, е мобилен телефон.

Нощен режим

Много полезна функция е автоматичното превключване на инфрачервен режим. Това позволява ясна картина при ограничено осветление. Устройството само засича намалената светлина и автоматично превключва за ваше улеснение.

Екстрите са много. Инсталирането лесно. Отава само да решите, за какво ще я използвате и да преминете към действие. Не губете време и нерви, а си осигурете спокойно ежедневие, без да се налага физическото ви присъствие.

Всякакъв вид камери за видеонаблюдение от магазин Виждам те – https://www.vijdamte.bg/cameras.