Kaufland България и Националната асоциация за приемна грижа ще си партнират дългосрочно

2
153
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Kaufland България и Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) ще си партнират дългосрочно в контекста на корпоративната мисия на компанията да подобрява качеството на живот в България.

В стремежа си да поощри и развива доброволчеството и дарителството сред екипа Kaufland припозна като партньор неправителствена организация, която се ползва с високо обществено доверие, за да предложи на служителите възможност за прозрачен и директен начин да допринасят за благородна кауза. В резултат всеки месец от екипа на компанията даряват ваучерите си за храна в подкрепа на приемни семейства от цялата страна.

Oт НАПГ връчиха благодарствени грамоти на едни от първите служители, присъединили се към дарителската инициатива. До момента събраните средства са за над 10 000 лева под формата на ваучери, от които служителите на Kaufland доброволно са се отказали в името на каузата на децата в нужда.

Със средствата в момента се подкрепят приемни семейства, които се грижат за малки деца, като инициативата ще продължи с подкрепата на приемни родители, на които предстои настаняване на дете. По този начин приемните родители ще бъдат подкрепени за времето, в което не получават финансова помощ от държавата – тя се предоставя поне след месец след настаняването на детето.

„Вярваме, че подкрепата ни за каузата на приемната грижа е ценна не само като финансова стойност. Мащабът на нашата дейност и присъствие в страната ни дават увереност, че Kaufland може да дава широка гласност и да създава чувствителност за значимите обществени проблеми. Така освен да допринася за решаването им, компанията влиза в ролята и на катализатор на реална и позитивна промяна“, коментира Анна Кастрева, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

„Приемните родители имат много важна и отговорна обществена мисия – да се погрижат за деца, които никой не иска и за които единствената алтернатива е животът в социален дом. Особено ценно в подкрепата на Kaufland e, че тя е резултат от ангажимента на служителите, които участват с дарения. Тази подкрепа към приемните родители е в и особено важен момент – тогава, когато семейството трябва да посрещне дете у дома. До получаването на държавната помощ за това – близо месец след настаняването, приемните родители ще могат да закупят най-нужните неща, които да им гарантират спокойствието в грижата за децата.“, коментира председателят на Националната асоциация за приемна грижа Мирослав Долапчиев.

В  НАПГ членуват близо 900 приемни родители от цялата страна. Вече 10 години организацията, основана от приемни родители, подкрепя децата, настанени в приемни семейства, консултира приемните родители и им оказва емоционална, психологическа и правна подкрепа. Основната цел на НАПГ е да подкрепя държавата в намаляването на броя на изоставените деца, както и да се осигури истинско и щастливо детство на малчуганите, за които родните семейства не могат да се грижат по различни причини.