Най-скъпите футболисти в света :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
229
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Футболът отдавна е машина за пари. Най-обичаната игра в целия свят генерира стотици приходи, а главните герои вече струват милиони. При това не десетки, а стотици!

Испанското издание „Марка“ събра в свои материал 11-те играчи, за които са платени най-големи трансферни суми в последните 3 години.

Оказва се, че английските клубове са най-склонни към големи харчове. 6 от играчите са от Висшата лига. Останалите играят в Испания, Франция и Германия.

Вратар:

Кепа Арисабалага (80 млн. евро)

Стражът пристигна в „Челси“ от „Атлетик“ Билбао през август 2018 г. Със сумата от 80 млн. евро „сините“ от Лондон подобриха с 5 млн. поставения дни по-рано рекорд от „Ливърпул“ при привличането на Алисон.

Защитници:

Кайл Уокър (56,7 млн. евро)

Когато през 2017 г. защитникът премина в „Манчестър Сити“ от „Тотнъм“, „гражданите“ се разделиха с 56,7 млн. евро и направиха англичанина най-скъпия защитник в света.

Върджил ван Дайк (85 млн. евро)

Декември 2017 г. беше добър месец за „Саутхемптън“. „Светците“ се разделиха с Върджил ван Дайк, но забогатяха с рекордните за защитник 85 млн. евро от продажбата му в „Ливърпул“.

Хари Магуайър (88 млн. евро)

Сделката за преминаването на защитника от „Лестър“ в „Манчестър Юнайтед“ стана факт преди дни. „Червените дяволи“ могат да се похвалят, че притежават най-скъпият бранител в света.

Лукас Ернандес (80 млн. евро)

„Байерн“ Мюнхен нарушава хегемонията на английските грандове в защитата на най-скъпия отбор. Баварците привлякоха френския национал през март 2019 г. с идеята той да е в основата на тима през новия сезон.

Полузащитници:

Родри (70 млн. евро)

Родри смени тениската на „Атлетико” Мадрид за тази на „Манчестър Сити” срещу сумата от 70 млн. евро. Той вече изигра пълни 90 минути в двубоя на „гражданите” срещу „Ливърпул”, след който тимът му триумфира с „Комюнити шийлд”.

Пол Погба (105 млн. евро)

 

Французинът може да е спряган за нов грандиозно скъп трансфер, но преминаването му от „Ювентус” в „Манчестър Юнайтед” все още държи рекорди. За неговото завръщане на „Олд Трафорд“ бяха платени 105 млн. евро.

Френки де Йонг (86 млн. евро)

Младият холандец премина от „Аякс“ в „Барселона“ в началото на годината с идея да заиграе и Испания от новия сезон. Трансферната сума е 75 млн. евро, а останалите 11 млн. евро са бонуси за добро представяне.

Филипе Коутиньо (120 млн. евро)

В „Барселона“ не го смятат за най-доброто си вложение. Но цифрите са факт. Бразилецът премина от „Ливърпул“ в испанския гранд за 120 млн. евро.

Нападатели:

Неймар (222 млн. евро)

Няма как да пропуснем бразилеца, който държи рекорда за трансфер с тези умопомрачителни 222 млн. евро, които осигуриха трансфера му от „Барса“ в ПСЖ.

Килиан Мбапе (180 млн. евро)

Очаква се младокът тепърва да чупи рекорди. За сега от „Монако“ го оцениха на 180 млн. евро, а от ПСЖ не пропуснаха да ги платят.