„Лудогорец“ и ЦСКА завършиха наравно 0:0 :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
153
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Лудогорец“ и ЦСКА завършиха наравно 0:0 в очакваното с голям интерес дерби от петия кръг на родния футболен шампионат.

И двата тима имаха своите шансове, но ги пропиляха. ЦСКА можеше да вкара в 24′, когато Али Соу изведе Евандро вляво на наказателното поле, но бразилецът стреля слабо и не затрудни вратаря Пламен Илиев.

Страстите се нажежиха в края на първата част, когато Жеферсон бе изблъскан в гръб пред дъгата на наказателното поле на „Лудогорец“, но реферът Драгомир Драганов не отсъди пряк свободен удар, с което си навлече гнева на играчите на ЦСКА.

„Червените“ бяха близо до попадение в 57′, когато Али Соу овладя добре топката и стреля опасно, но Пламен Илиев спаси.  Три минути по-късно бившият играч на ЦСКА Жоржиньо нахлу в наказателното поле на „армейците“, но стреля право в ръцете на вратаря Черниаускас.

Най-чистото положение за „Лудогорец“ изпусна влезлият като резерва Клаудиу Кешерю, който бе изведен сам срещу вратаря от Антон Недялков, но румънецът копна топката слабо и не намери очертанията на вратата.

В заключителните минути домакините бяха по-свежи и упражниха финален натиск. В 87′ Вандерсон бе изведен зад гърба на защитата и центрира към Кешерю, но Албентоса изби, а играчите на „орлите“ имаха претенции за високо вдигнат крак, но реферът подмина ситуацията.

Отлична възможност се откри пред „армейците“ в края на мача, когато Тиаго Родригеш се озова сам срещу вратаря Пламен Илиев, но не успя да го преодолее.

Така шампионът „Лудогорец“ оглави еднолично класирането с актив от 11 точки, следван от „Локомотив“ Пловдив и „Левски“ с по 10. Отборът на ЦСКА е на седмата позиция със 7 точки.

В следващия кръг „червените“ са домакини на „Арда“, а „Лудогорец“ гостува на „Черно море“.