20 практически приложения на Кока-Кола, които доказват, че е опасна за здравето

2
122
Добави коментар
setlans
setlans

Кока-кола е най-разпознаваемият продукт в света. Няма да срещнете човек, в която и да е държава, който да не знае напитката. Но самата тя си е абсолютна отрова за човешкото тяло.

Тя има почти еднакво ниво на киселинност с това на оловно-киселинните батерии и често се използва, като препарат за почистване.

По-евтино и по-лесно е да си купите Кока-Кола в някои страни от „третия свят“, отколкото да имате достъп до чиста вода. И въпреки че Кока-Кола използват всякакви начини да пропагандират, че са „екологична компания“, все повече са случаите, в които същата е свързвана със замърсяване, дефицит на питейна вода и болести.

Хората, които консумират безалкохолни напитки, увеличават риска от инфаркт и инсулт с 48%, в сравнение с тези, които не консумират или не го правят всеки ден.

Изследване, публикувано в списание Respirology, разкрива, че консумацията на безалкохолни напитки се свързва с белодробни и дихателни нарушения, включително астма и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ).

Газираното (разтварянето на въглероден диоксид във вода) в Кока-Кола причинява загуба на калций в костите на триетапен процес:

~ Газираното дразни стомаха. Стомахът лекува раздразнението по единственият начин, който знае. Той добавя единственият антиацид, с който разполага – калцият. Набавя си го от кръвта.

~ Кръвта, вече с по-ниско състояние на калций, допълва снабдяването му от костите. Ако не го направи, мускулната и мозъчната функции биха били сериозно увредени.

~ Но…историята не свършва тук. Друг проблем при Кока-Кола е, че съдържа фосфорна киселина. Тя също води до дефицит на калций в тялото.

Кока-Кола прави костите ви по-слаби и крехки по 3 начина:

~ Газираното редуцира калция в костите.

~ Фосфорната киселина също редуцира нивото на калций в костите.

~ Напитката се използва като алтернатива на млякото или водата, които съдържат калций.

Рак на хранопровода

Днес е често срещан, а до преди две поколения, никой не бе чувал за него. Как влияят безалкохолните напитки?

Всички безалкохолни напитки причиняват киселинен рефлукс (киселини от стомаха стигат до хранопровода). Той се изразява най-често, когато тялото е хоризонтално (както при сън), но при консумация на големи количества Кола, киселинният рефлукс може да се появи по всяко време. При консумация на газирани напитки обикновено се получава оригване, съпроводено с киселини в хранопровода. Тези киселини могат сериозно да увредят хранопровода, защото са силно концентрирани и нямат място там.

Стомашната киселина разтваря тъканта – това е нейната цел. Стомашната облицовка, която го предпазва от киселината, не се разпростира до хранопровода, затова той се уврежда много по-често при консумиращите безалкохолни напитки. Това води до радикално увеличение на клетъчните мутации, както и до значително по-високо ниво на свободни радикали.

20 практически приложения на Кока-Кола

Кока-Кола действа като препарат на основата на киселина. Количеството киселина в нея е достатъчно, за да разруши емайла на зъбите ви, което би ги направило по-податливи към гниене.

При направени тестове е установено, че Кока-Кола има pH 2,5. За да направите сравнение, акумулаторната батерия има pH 1, a чистата вода има pH 7. Всички течности с pH по-малко от 7 се считат за киселинни.

Ето какво може да прави тя:

1. Премахва петна от грес от дрехи и тъкани. 2. Премахва ръжда. Разхлабва ръждясали болтове. 3. Премахва кръвни петна от дрехи и тъкани. 4. Почиства петна от масло в гаража. 5. Убива охлюви и плужеци. 6. Почиства загорели тигани. 7. Премахва варовика в електрическите кани. 8. Почиства клемите на акумулатора. 9. Почиства двигателя на колата. 10. Премахва замърсяването на стотинките и им придава блясък. 11. Почиства фугите между плочките. 12. Разтваря зъб. Отнема известно време, но ако си направите такъв експеримент, ще видите, че наистина ще се получи. 13. Премахва дъвки залепени на коса. 14. Почиства петна върху стъклокерамика. 15. Почиства басейни от петна и ръжда. 16. Премахва (или изсветлява) боята за коса. 17. Премахва петна от маркери по килими и други тъкани. 18. Почиства тоалетни. 19. Възстановява блясъка на хром и други метали. 20. Сваля боя от метални мебели.

Методите за почистване обикновено включват: накисване, изтъркване с напоена гъба или почистване с напоен парцал/кърпа.

Сега можете ли да си представите какво се случва в тялото ви, при редовно поглъщане на тази напитка?

Сетланс / bodymindsoulspirit