Още пространство за къщата: Функционалната зимна градина

2
157
Добави коментар
clashbade
clashbade

Продължение на дома, което ни създава неповторим комфорт и през зимата

Няма нищо по-приятно от семейно или приятелско събиране в градината на двора, а когато това може да се случи и през зимата, комфортът е повече от пълноценен.

Топлите месеци през годината винаги са за предпочитане, но студената и елегантна красота на зимата също не е за подценяване. И точно тогава копнеем още по-силно да се докоснем до природата, да се потопим в характерни аромати и цветове. Ето защо създаването на зимна градина е напълно оправдана инвестиция.

Тя би могла да бъде устроена дори на балкона, стига да разполагаме с нужната площ, но същинският оригинал е да бъде продължение на вила или къща. Така увеличаваме пространството си за ползване, което има и своята функционална страна.

Ако сте пропуснали да я заложите още при архитектурния план на сградата, не се безпокойте, защото съществуват варианти да се доизгради и впоследствие. На пазара се предлагат различни конструкции, изработени от ПВЦ или алуминий, които са леки материали и позволяват бърза инсталация. Среща се широка гама от дизайни, които могат да удовлетворят очакванията на всеки собственик на имот. Сега може да реализирате идеята си срещу относително скромен бюджет и мечтата ви много скоро ще се превърне в реалност.

Предимствата на този тип готови зимни градини е, че те не създават условия за подкопаване на устоите на сградата. Доставката и монтажът обикновено се изпълняват само в рамките на ден. Те предлагат множество удобства, имат съвременна и модерна визия, издръжливи са във времето и могат да се използват за доста дълъг период.

Можете да избирате от стандартни модели, както и вие сами да определяте размерите в зависимост от целта, която сте си поставили и участъка, който искате да усвоите.

Конструкциите за зимни градини са снабдени с всичко от основно значение – електрическа инсталация, осветление, както външно, така и вътрешно, подходяща подова настилка, задължителната изолация, дограма и врата със заключваща система.

На разположение са и допълнителни екстри, които ще изискват единствено повече средства. Те включват конвектори за стена, климатик, щори, комарници или решетки, основа от бетонови блокчета.

Ако изберете индивидуален дизайнерски проект, не забравяйте, че зимната градина трябва да изпълнява своята роля, но също така и да ви носи удоволствие за сетивата. Подходете внимателно и проучете детайлите, когато обсъждате структурата й.

Ключово условие е тя да се вписва в концепцията на дома и околния пейзаж, за да се съхрани цялостната хармония.

По възможност ориентирайте поставянето на градината от южната страна на къщата, за да събира достатъчно количество слънчева енергия и да ви спестява разходи.