„Скандал“ позна! Борислав Игнатов ще е кандидат за кмет на „Демократична България“

1
211
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Борислав Игнатов ще е кандидат за кмет на „десните” в София. Това пишат днес „Дневник” на разследвания бизнесмен Иво Прокопиев. Ние от Скандал първи направихме тази прогноза преди един месец.

Варненският архитект Борислав Игнатов се очаква да бъде номинацията на тройната коалиция „Демократична България” за кмет на София и ще бъде обявена утре. Той беше много добре представен последните месеци в изданията от кръга „Капитал” на Прокопиев и се очакваше, че те го подкрепят за кмет. Много често напоследък архитектът е канен и в БТВ. Камарата на архитектите е критик на ремонтите в София, но с явен политически уклон в синхрон с трите  партии, „десните”, „зелените“ и „розовите“ от „Да, България”.

Превръщане на една браншова професионална организация в политически играч е много лош знак за гилдията на архитектите. Ако кандидатурата на Борислав Игнатов стане факт това означава, че управлението на Камарата на архитектите е било подчинено на политически пристрастия и клиентелизъм. Че е имало подмяна на професионализма  на членовете на организацията с обслужване и прокарване интересите на политически и бизнес кръгове. В камарата също вече има брожения по случая. В скоро време нейни представители ще гръмнат по медиите и ще излязат с писмо, че са използвани за политически цели, научи „Скандал“.

Същевременно от „Спаси  София” издигнаха кандидатурата на 30 годишният Борис Бонев за кмет, а инициативен комитет се очаква да издигне обвинената в подкуп бивша кметица на Младост Десислава Иванчева за кмет на София. Така става интересно, защото протестният вот в столицата ще се разпилее. При псевдо десните и умнокрасивите ще е интересно през есента.