Защитата на Бойков: Друг хакер е разбил системата на НАП

1
113
Добави коментар
mignews
mignews

Изтеклите данни от прокуратурата по делото са истина, но те са извадени от контекста и младежът не е извършил престъпление

Системата на Националната агенция за приходите (НАП) е разбита от друг хакер в деня, в който Кристиян Бойков коментира „НАП си отива“. Именно това е репликата, която е част от доказателствата на прокуратурата срещу него. Това твърди адвокатът му Любен Казанлиев. Защитникът на младежа заяви, че изтеклите данни от прокуратурата по делото са истина, но те са извадени от контекста и младежът не е извършил престъпление.

Любен Казанлиев допълни, че като адвокат не е длъжен да каже истината, а да защити клиента си. „Прокуратурата обаче е длъжна да събира доказателства и за невинност, няма право да манипулира доказателства, за да обвинява. Не ни извикаха, когато са декриптирали компютъра, не знаем колко е вярно всичко, което сега се изнася“, коментира Казанлиев.

При свидетелските показания пък ставало дума за бивши служители на „ТАД Груп“. Единият от тях е уволнен, а другият работи за конкуренция, затова не мога на този етап да съм убеден в тяхната обективност, каза защитникът.

Share
Tweet

Share