Колите на Google тръгват из пътищата на България :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
130
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Google започва обиколка из пътищата в България, за да отрази променящата се инфраструктура и пейзаж в страната. Компанията ще включи и кадри, заснети от пешеходци, т.н. трекери, които обикалят пешеходните зони, недостъпни за автомобили, със специална раница с фотооборудване и автоматично събират снимки по пътя си.

В България трекери ще обиколят 15 града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Шумен, Хасково и Благоевград, като за първи път на картата, заснети с трекер ще се появят Перник, Сливен, Пазарджик и Ямбол. 

Редовното актуализиране на данните от Street View помага на потребителите да се ориентират по-добре и улеснява планирането на пътуванията. Зашеметяващите гледки на Рилските езера, Белоградчишките скали, Царевец, нос Калиакра и др. са само част от включените забележителности от нашата страна.

Кадрите от заснетите зони се монтират в 360 градусови панорами. Преди всяка публикация изображенията преминават през процес на обработка по специална технология. Замъгляват се лицата на хората и регистрационните табели, така че те да не могат да бъдат идентифицирани, като по този начин се защитава тяхната поверителност.

Функцията на Google Maps – Street View в момента е налична в над 85 страни по света, сред които и части от Арктика и Антарктида. В България тя се използва от 2013 г. насам.