ВМРО предлага химическа кастрация като наказание при изнасилване

1
132
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Искаме премахване на съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления. Това е записано в позиция на ВМРО, изпратено до медиите.

Тя е по повод изнасилването и убийството на 7-годишно дете в сливенското село Сотиря, за което е обвинен 21-годишният Мартин Трифонов.

 „Поставяме на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения. Практиката се прилага отдавна в други държави”, пише още в позицията на партията. 

Преди Кристин (убитото в Сотиря дете) има много дълъг списък с придобилите публичност подобни нечовешки зверства, напомнят от ВМРО.

„С риск да бъдем отново охулени от пролибералните среди и защитниците на човешките права от средите на НПО-сектора, ние няма да отстъпим от исканията си, които отстояваме от години и за които днес сме категорични, че българското общество е узряло и ги подкрепя. Тук идва и мястото на Концепцията на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за справяне с несоциализираните маси. Маргинализацията няма етнос, раса и цвят на кожата. Нейният език е универсален – отричане на всякакви ценности, порядки и морал, съпровождани с необяснима жестокост и насилие.

Няма място за повече политиканстване и „тупане на топката“ по тези въпроси. Ние от ВМРО ще отстояваме докрай своите позиции”, предупреждават от ВМРО.