„Левски“ разгроми „Витоша“ Бистрица и оглави класирането

1
138
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Левски“ разби „Витоша“ Бистрица с 4:0 в мач от шестия кръг на родния футболен шампионат. След изразителната победа „сините“ оглавиха временното класиране с актив от 13 точки, пред „Берое“ с 12 и „Лудогорец“ с 11. Шампионите от Разград обаче все още не са изиграли своя мач от кръга.

Днес на Националния стадион „Левски“ не остави никакво съмнение в по-високата си класа и действията се развиваха предимно в половината на символичните домакини. „Сините“ притиснаха съперника и поведоха в 22′ след красиво изпълнение на Паулиньо.

Половин час по-късно, вече в началото на второто полувреме, бразилецът се разписа отново – 2:0. Впоследствие главният съдия отхвърли претенциите на „Левски“ за дузпа и показа жълт картон на Станислав Иванов за симулация.

Отборът на бившия национален селекционер Петър Хубчев продължи да доминира и в 82′ Нашименто покачи на 3:0, възползвайки се от подаване на влезлия като резерва 10 минути по-рано Найджъл Робърта. В 89′ именно холандецът оформи крайния резултат – 4:0 в полза на „Левски“.

Така „сините“ вече са на върха, докато „Витоша“ остава на дъното без спечелена точка от началото на кампанията. В следващия кръг „Левски“ приема „Локомотив“ Пловдив, а „тигрите“ поемат към Пловдив за мач с намиращия се в миникриза „Ботев“. „Канарчетата“ записаха две равенства и две загуби в последните си четири мача в първенството.