Медведев отстрани Джокович и това стана поредна сензация в Синсинати

1
108
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Тенис турнирът в Синсинати е на път да се превърне в най-сензационния през този сезон. Към изненадите през 2019 г. се прибави и отпадането на шампиона от миналото издание – Новак Джокович.

Световният номер 1 влезе в схемата в ролята на фаворит за отличието, но отпадна след полуфиналната среща с Данийл Медведев. Руснакът успя да победи Ноле с 3:6, 6:3, 6:3, което е втори успех за него над Джокович за годината и изобщо в кариерата му. 23-годишният Медведев успя да отстрани сърбина и в Монте Карло през април.

В първия сет по нищо не личеше, че руснакът ще затрудни Ноле, но в крайна сметка той успя да постигне сензационен обрат, да заслужи аплодисментите на публиката и да се добере до мач за титлата срещу другия финалист – Давид Гофен.

Джокович стана шампион в Синсинати за първи път в кариерата си през 2018 г. За Медведев това очаквано е най-доброто класиране в турнира, който предшества Откритото първенство на САЩ. В предните си две участия той отпадаше още в първи кръг на основната схема.

Финалът в Синсинати ще бъде пети за световния номер 8 през годината. Той има само една победа в решителни мачове – през февруари в София.

Тенис почитателите се наслаждават на изключително непредвидими мачове в Синсинати. В предните срещи Андрей Рубльов отстрани Роджър Федерер, Миомир Кечманович се справи с Александър Зверев, а Йошито Нишиока победи Кей Нишикори.