„Бедрум“ се изнася от Слънчев бряг, мести се в Гърция :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
192
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Най-оборотното заведение на българското Южно Черноморие – хитовата плажна дискотека „Бедрум“ на Слънчев бряг, кара последния си 12-и сезон в бетонирания курортен комплекс, пише Lupa.bg. От следващото лято баровското заведение се мести в Гърция, а собствениците му вече оглеждат бъдещата локация на лъскавия бар в южната ни съседка.

Босовете на дискотеката „Бедрум“ Веселин Георгиев и Радостин Бързанов – Слънцето водят усилени преговори с властите в Калитеа, селище, разположено на източния бряг на полуостров Касандра – най-западния ръкав на Халкидическия полуостров. Мястото не е случайно избрано – там ежегодно почиват десетки хиляди заможни български туристи, които се омешват с летовници от цял свят.

„Има два варианта за новото място на „Бедрум“ – едното е заведението да изникне на мястото на настоящия летен бар „Пърл клуб“, като се водят интензивни преговори, които обаче засега не се увенчават с успех заради непосилната цена, искана от собственика на нощния клуб. Другият вариант е дискотеката да бъде изградена досами плажната ивица на Калитеа“, разкрива приближен до собствениците на „Бедрум“. Сигурно е обаче едно – плажната дискотека със сигурност се мести в Гърция от лято 2020.

До изненадващото за мнозина решение за кардинална промяна на локацията на „Бедрум“ се стига поради няколко причини. Основната от тях е акцията срещу шума, проведена през лятото на 2017 г. от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов. Лидерът на „патриотичната коалиция“ на няколко пъти щурмува дискотеката, обграден от полицаи, а накрая успя да прокара закон за ограничение на шума. От „Бедрум“ инвестираха над 500 000 лева, за да шумоизолират дискотеката, както и още толкова за климатизация, но това доведе до отлив на клиенти, които предпочитат да купонясват са на открито.

Хитовата плажна дискотека бе скъсана от проверки за шума през последните два летни сезона

Вторият проблем е липсата на платежноспособна клиентела. Голяма част от богатите клиенти на „Бедрум“, пръскащи хилядарки денем и нощем всяко лято, вече ваканцуват в Гърция. Хилядите чуждестранни летовници, идващи в Слънчев бряг, пък са от друга социална прослойка и сами се усещат, че не трябва да влизат в „Бедрум“. Към проблемите се добавя и краткия летен сезон, който е около 1 месец.

„Всяко лято отваряме на 7 юни, но реално работата започва едва от 20 юли и продължава до 25 август. За сравнение летния сезон в Гърция е 4 месеца“, признават от персонала на най-оборотното лятно заведение.

Този сезон босовете на „Бедрум“ се сблъскали и с друг проблем, идващ от новите концесионери на плажа на Слънчев бряг – хора от обкръжението на братя Маргиии. „Поискаха двоен наем от догодина и това автоматично означава, че „Бедрум“ затваря врати. Дискотеката притежава международен патент включително и за дизайнерския интериор и няма опасност заведението да бъде изкопирано от новите концесионери на плажа на Слънчака“, разказва запознат със ситуацията. Все пак е възможно заведението да остане и в Слънчев бряг, тъй като догодина отново ще има търг за концесионен договор на плажа в курортния комплекс. При евентуална победа на фирма от орбитата на Радо Слънцето, „Бедрум“ ще остане.

Лятната дискотека „Бедрум“, част от плажния комплекс „Какао Бийч“ в Слънчев бряг, се превърна в заведение с легендарна слава за 12-годишното си съществуване. Открита през лятото на 2007 г., „Бедрум“ привличаше най-заможните българи всяко лято, които харчеха умопомрачителни суми. Именно в „Бедрум“ бе наложена модата на шампанското „Мое Шандон“, дотогава родните тузари и златотърсачки смучеха уиски, водка ии пък джин. Гъзарията да се ходи в „Бедрум“ и на „Какао бийч“ бе възпята и от „Ъпсурт“ в парчето им „Звездата“, превърнал се в летен хит №1 за 2009 г.