Индукционен котлон SEVERIN KP 1071, 2,0kW

2
316
Добави коментар
dodo-kids
dodo-kids

Описание
Индукционен котлон SEVERIN KP 1071, 2,0kW Технически характеристики на индукционен котлон Severin KP 1071 Повърхност за готвене 22cmЛесно почистване Повърхност за готвене: закалена стъклокерамична плоча Автоматично разпознаване на съд за готвенеБързо загряване с равномерно разпределение на топлинатаМинимален разход на енергия Дигитален дисплей със сензорно управлениеЗащита против прегряванеКонтролна лампа за включен уредТаймер 180 минути със звуков сигнал и автоматично изключване 10-степенно регулиране на температурата от 60 °C до 240 °C Подходящи съдове от 12 до 24 см. диаметър на дъното. Електронна защита от прегряване. Изходяща мощност: 2,0 kW / 230 VРазмери: Ш 28 x Д 35 x В 4.2 cmEAN 4008146015953Тегло: 2,1 kg 2 години гаранция

 

Принцип на работа:

Индукционните котлони, за разлика от останалите котлони загряват директно съда за приготвяне на храната, без да имат нагряващ елемент.

Това се получава чрез силен високочестотен електромагнит, който създава електромагнитно поле и чрез индукция загрява съда.

Топлината генерирана в съда се предава на съдържанието му.

Нищо извън съда не е засегнато от магнитното поле – в момента, в който съдът се свали от котлона или той бъде изключен, нагряването спира.

За готвене с тези котлони са необходими железни или стоманени тенджери и тигани, изключват се керамични, стъклени или алуминиеви съдове.

 

Предимства

* Енергийна ефективност – Индукционните котлони са значително по-икономични от другите електрически котлони. Енергията, която изразходват е малко по-малко от нормалните плочи, но освен това тя се изразходва до два пъти по-ефикасно. Това се дължи на факта, че се загрява директно съда, а не загряващ елемент, който чрез топлообмен (при който има загуби) да предава топлина на съда. Като цяло индукционните котлони са около два пъти по-икономични от останалите електрически котлони. * Контрол – Загряването става веднага след включване на котлона и поставяне на съда – подобно на газовите котлони не се налага да се изчаква загряване на загряващ елемент. Също така промените в силата стават веднага след като завъртите копчето. * Безопасност – Самият котлон е студен и дори на най-голяма мощност не се затопля. Това означава, че вие (а и малчуганите около вас) няма как да се изгорите на котлона. Внимание – съдът с храната е топъл! * Комфорт – Тъй като не се губи енергия за самото затопляне на съда, вашата кухня като цяло ще бъде по-хладна отколкото със стандартните електрически или газови котлони. * Чистота – Тъй като самият котлон не се загрява, няма как нещо да капне, да загори и мирише и след това да се налага дълго търкане докато се изчисти. * Бързина – 500мл. кипва за 1 мин.