Детско двуетажно легло със скрин и ракла

5
309
Добави коментар
Dysign
Dysign

Представяме ви един проект на детско двуетажно легло за момиченце със скрин и ракла, който нарекохме “Детска стая Кръгове”. Нека ви разкажем малко за него – двуетажното легло е предназначено за момиченце, което скоро ще тръгне на училище. На стаята му предстои да се направи ремонт, като ще се запази единствено гардероба, но има нужда от нови легла за момиченцето и неговата баба, както и от допълнително легло, което обичайно ще стои скрито и ще се вади в случай на гости с преспиване. Когато скритото легло не се ползва, раклата може лесно да бъде преместена под двуетажното легло.

Стълбичката също е интересна – от вътрешната и страна сме предвидили вратичка, за достъп до сезонни якета и палта, а от външната и страна до тях не може да се стигне, тъй като там е мястото на бюрото. Все пак, от външната страна на стълбичката има място за книги, учебници и играчки, които могат да бъдат скрити зад вратички или пък да бъдат подредени на откритите рафтове. В случай, че раклата стои под двуетажното легло, гардеробчето или едното чекмедже на леглото не могат да се отварят, но раклата винаги може да се придвижи напред, тъй като разполага с колелца, а и не е много голяма.

Скринът в тази детска стая е съвсем обикновен, като изключим факта, че той всъщност не е предназначен за нея. Ние обаче сме го сложили тук, за да ви дадем още една идея за обзавеждане на детска стая, която би могла да ви е от полза. Скринът се състои от 3 еднакво дълбоки чекмеджета – за спално бельо и дрехи, а най-горното чекмедже е по- плитко и е разделено на три вътрешни отделения – за козметика, бижута и малки момичешки дреболийки.

За материал на корпуса на леглата, стълбичката, раклата и скрина сме заложили боядисан в бяло и фрезован МДФ, а за парапетите и подпорите на леглото ще бъде използван и масив. Височината на стъпалата на стълбичката специално сме я съобразили с удобството на момиченцето, за което е предназначена стаята, а паното на парапета е по изрично желание на неговата майка. 

 

 Разгледайте галерията с 3d визуализациите на проекта “Детско двуетажно легло със скрин и ракла”.  Материал – МДФ и масив, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN.