Двадесет и пет години от първата колекция на AXOR с Филип Старк

3
182
Добави коментар
markcomm
markcomm

Стартирала през 1994 г., колекцията AXOR Starck завинаги променя разбирането за дизайн на банята. Концепцията й се изразява в съчетанието на естествена линия и дълбоко уважение към водата като източник на живот.

Вече 25 години AXOR Starck е актуален и успешен. „Когато стартирахме нашите разработчици на продукти, нашите инженери и целият дизайнерски екип можеха само да се предполагат колко значима би могла да бъде колекцията за AXOR. Днес фактът е, че тази колекция е икона на дизайн за банята. И това се дължи на идеалната форма и безкомпромисната функция на продуктите“ , коментара Anke Sohn, ръководител на AXOR, Hansgrohe SE.

Филип Старк е може би най-известният и най-влиятелен от съвременната плеяда дизайнери. Работата му е подвластна на философията му за грижа към планетата и визията за по-добър свят. Свободният му дух е известен с дълбочината и широтата на неподражаемия му талант. От високоговорители до полилеи, от мотоциклети до мега-яхти, изглежда, Филип Страк е направил всичко. Хотелите, които е проектирал, имат статут на култ. Дизайнерските му предмети за ежедневието са не по-малко ефектни от впечатляващите му интериори.

За 25 години Филип Старк създава 5 колекции AXOR Starck. „За мен е голяма чест да говоря за водата, защото я обичам , винаги съм близо да водата, живея до вода. Водата е толкова красива, но когато добавите материалност около нея, красотата й изчезва. Преди 25 години идеята ми беше, и все още е, проста: да направя дизайн, който показва уважението към водата, заложено дълбоко, на структурно ниво.

Интересно ми е да мисля за сложни неща. Имам инстинкт, който ми казва как да намеря сърцето на обекта – костта, гръбнака, центъра. Колекцията AXOR Starck е всичко това, всичко за чудото и магията на водата. Това е може би един от най-добрите примери за полезна работа с AXOR. Споделихме ясна визия за направата на моделите и колекцията се получи  абсолютно вечна, защото е базирана на качество интелигентност, визия, ергономия. „

За AXOR

AXOR разработва, конструира и произвежда смесители, душ кабини и аксесоари за луксозни бани и кухни. На най-високите естетически и технологични нива се създават авангардни, уникални модели и колекции. Някои от тях и днес се считат за класика на дизайна за баня. Всички те въплъщават идеята Form Follows Perfection. Повече от 25 години AXOR  работи със световноизвестни дизайнери като Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud and Patricia Urquiola. AXOR е марка на групата Hansgrohe.