Борисов към футболните фенове: Не се бийте и си пазете игрищата

1
110
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Премиерът Бойко Борисов призова футболните фенове от пловдивските клубове да не се бият и да не вандалстват по стадионите. Той присъства на старта на ремонта на стадиона на „Ботев“ Пловдив, като обеща накрая и държавата да помогне с дотация, както и на всички останали.

„На дербито по-добрите да победят, но вие не се бийте и си пазете игрищата, да не ги счупите, накрая ще помогнем и ние“, призова Борисов феновете. „Вие достатъчно се биете и се карате по стадионите, но това, което мога да помогна със строителството, както винаги в Пловдив сме помагали и дотирали, ще помогнем пак. На строителите – да се стягат и да работят“, заръча премиерът.

В обиколката в града под тепетата го придружаваше и областният управител Здравко Димитров, номиниран от ГЕРБ за кмет. „И ти станеш ли кмет, всички са равни, няма да делите, И на „Локомотив“, и на „Марица“, каквото може, да им се помага“, каза премиерът, обръщайки се към Димитров.

Той се обърна към местната управа на града с предложение да помислят за символична концесионна такса от по 100-200 лв. за всички клубове в града. „И да не плащате по тези 60 хил. лв., както е сега таксата“, добави премиерът.

На събитието в Пловдив присъстваха и министърът на спорта Красен Кралев, кметът на града под тепетата Иван Тотев и ръководството на „Ботев“.

Преди церемонията младо момиче го помоли за помощ за болната си от рак приятелка, а Борисов обеща веднага да задейства въпроса, като поиска данни и банкова сметка.