Пособия от първа необходимост, които да приготвите за бебето

2
148
Добави коментар
clashbade
clashbade

Всяко семейство, без оглед на броя на децата си, очаква с трепетно вълнение появата на новия живот. След раждането си, бебето се превръща в център на вселената за всички у дома. Иска ви се да го обгрижвате и глезите, без да му липсва нищо. Когато поотрасне, само ще настоява за всичко, което му харесва (и от което няма нужда). Но на този етап има няколко задължителни аксесоари и пособия, които е добре да си набавите. Така ще си осигурите безпроблемен старт и ще можете да се концентрирате върху новата обстановка и режим.

За мама

Периодът на бременност и самото раждане са едни от най – щастливите и най – стресиращи мигове от живота на всяка жена. Подгответе се предварително, за да сведете до минимум напрегнатите моменти. Когато имате най – необходимото под ръка, ще бъдете по – концентрирани и уверени в отглеждането на детето.

Ето няколко неща, без които не можете:

Сутиени и нощници за кърмене: те ще ви бъдат голям помощник, в ежедневния и нощния хаос. Винаги е по – удобно да носите приспособени специално за целта дрехи, които ще позволят бързото и дискретно хранене без да се налага да се събличате.
Помпа за кърма: всяка мама е наясно, колко незаменима полза има бебето от ценната храна. Това важи с пълна сила за първите дни след раждането, когато организмът на майката отделя безценната коластра. Тя е изключително важна за изграждане на крехкия бебешки имунитет. Не винаги е възможно да се кърми бебето от момента на потичане на кърмата. Помпата ще ви помогне да изцедите и съхраните млякото. Често пъти то се оказа в по – голямо количество от необходимото. Тогава изцеждането е задължително за здравето и комфорта на кърмачката. А млякото може да се съхранява в замразено състояние за
по- нататъшна употреба.
Пликчета за съхранение на кърма: те са изключително удобни и хигиенични. Винаги можете да размразите едно при нужда и да подсигурите следващото хранене.

За бебето

Малките съкровища се  нуждаят най – много от вашата ласка и обич. Но още през първите дни у дома ще имате належаща нужда от няколко неща:

Биберони – залъгалки: по – добре да не свиквате с този лукс, но ако се налага, е удачно да ги имате под ръка. В ескалиращите моменти на плач и раздразнение биберонът може да бъде чудодейното спасение за нервите на всички. Каучукови, силиконови, разнообразие от форми. Сами ще разберете кои са любими на вашето съкровище.
Бебефон: тази джаджа ще ви осигури минутки спокойствие без да се тревожите, че оставяте бебето само. Особено, ако държите да свикнете детето на самостоятелна стая от най – ранна възраст, бебефонът е абсолютно задължителен, за да сте непрекъснато в контакт с него и да реагирате незабавно при нужда.
Шишета за вода и мляко: дори и да кърмите, няма как да не ви потрябват. Снабдете се с няколко вида, според количеството, което събират.
Стерилизатор: най – важният прибор през първите месеци на новороденото. Бебетата са изключително податливи на инфекции. Не ги излагайте на риск. Миенето и стерилизирането на шишета и биберони е абсолютно задължително. Това ще гарантира липсата на бактерии, които могат да доведат много проблеми след себе си.

Всички се учим в движение. Винаги можете да си набавите допълнително нужните екстри и пособия, но подготовката може само да ви е от полза в грижите за новия живот.

Всичко за бебешоците от магазин Слънчице