Visa подкрепя глобалната експанзия на Revolut

2
157
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Visa подкрепя глобалната експанзия на Revolut

29 август 2019 г.

Съществуващото партньорство между Visa и Revolut се разширява и обхваща пет региона и 30 нови страни, за да даде на потребителите по-голям избор и гъвкавост в управлението на личните финанси

Световният лидер в дигиталните разплащания Visa и Revolut, водеща финтех компания, базирана във Великобритания, съобщиха за ново споразумение, което ще помогне на Revolut да разшири бизнеса си глобално. Като се възползва от глобалния опит на Visa в дигиталните разплащания и дългосрочния й ангажимент към финтех индустрията, Revolut ще може да предлага продуктите си и да бъде достъпна в пет нови региона, достигайки до 30 нови пазара. Съгласно условията за споразумението на новите пазари Revolut ще издава главно брандирани с Visa карти.

Стъпвайки на успеха от съществуващото си партньорство в Европа, Visa ще даде възможност на Revolut да пусне първоначално продуктите си в Австралия, Бразилия, Канада, Япония, Хонконг, Русия, Сингапур и САЩ, а след това в Аржентина, Чили, Колумбия, Хонконг, Индия, Индонезия, Корея, Малайзия, Мексико, Нова Зеландия, Филипините, Саудитска Арабия, Южна Африка, Тайван, Тайланд, Украйна и Виетнам.

През последните четири години Revolut е сред водещите компании в световните финансови иновации. В стремежа си да дадат възможност на клиентите да управляват по-добре парите си дигитално, Revolut и Visa осигурят:

• Богати възможности за превалутиране: Мобилното приложение на Revolut осигурява 120 валути и представлява достъпна опция за клиентите, както за обмяна на валута, така и за обмяна на криптовалута.
• Разплащания от човек на човек: В световен мащаб е възможно незабавно безплатно изпращане и изискване на пари до и от всички клиенти на Revolut, както и разделяне на сметката в ресторанти и барове с натискане на един бутон.
• Гъвкави, персонализирани банкови услуги, които не създават затруднения на клиентите: Клиентите на Revolut могат да получават незабавни известия за разходите си, както и месечни отчети по отделни категории. Опцията за допълване на съществуващото приложение на Revolut с предплатени и дебитни карти на Visa ще предложи на клиентите гъвкавост и персонален подход.

Глобалната сделка между Visa и Revolut е част от дългосрочния ангажимент на Visa към финтех и иновациите в дигиталните разплащания. Споразумението е разширяване на първоначалното партньорство на Visa и Revolut, което започна през юли 2017 г., когато дигиталната алтернатива на традиционното банкиране започна да издава на своите потребители в цяла Европа карти Revolut Visa. Мобилното приложение на Revolut понастоящем използва API на Visa, включително услуга Visa Token и Payments Attribute Account Inquiry.

Работата на Visa с финтех компании подпомага осъществяването на много от стратегическите бизнес приоритети на компанията като Visa Direct, Visa Business Solutions (VBS) и ангажираността на Visa да предоставя възможности за дигитални разплащания на хората без банкови сметки чрез програми за социално въздействие. Неотдавна Visa обяви разширяването на популярната си програма Fast Track в Съединените щати във връзка с голяма и нарастваща мрежа от партнъори.