MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES представи новия уникален ферибот „Settsu“

1
179
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Едно от направленията на Mitsubishi Heavy Industries – корабостроенето, проведе церемонията по кръщаване и пускане на ферибота “Hankyu”, първи от своята серия в „Shimonoseki“. Новият „Settsu“ ще плава по редовен маршрут между Шин Моджи и Кобе.

Създаден да осигури „релаксиращо пътешествие, взиращо се в звездите и морето“. Горната палуба предлага голямо пространство, идеално за спиращи дъха гледки.Близо 6% увеличение на енергийната ефективност в сравнение с предишните кораби, оборудван със скрубер за ограничаване на емисиите на SOx според изискванията на новите разпоредби.

Токио, 2 август 2019 г. – Mitsubishi Shipbuilding Co.Ltd., компания от групата на Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) със седалище в Йокохама, проведе церемония по кръщаване и пускане на ферибот, който в момента се произвежда за Hankyu Co.Ltd., която е базирана в “Kitakyushu”, Fukuoka. Новият кораб, наречен „Settsu“, ще замени „Yamato“, един от четирите големи ферибота, ползвани от компанията. След приключване на работата, „Settsu“ ще бъде пуснат през февруари 2020 г., за да влезе в експлоатация по маршрута Shinmoji-Kobe на Hankyu Ferry.

Церемонията, се проведе в завода Енура на корабостроителницата, а машиностроителните работи в MHI, префектура Ямагучи. След официалното кръщаване от мениджъра на ферибота „Hankyu“ Ясуо Иритани, церемониалното рязане на въжето беше извършено от жени – служители, работещи на двете пристанища за повикване по редовния маршрут на новия кораб „Settsu“. Плавателният съд е дълъг 195 м, широк 29,6 м, дълбок 20,6 м и има тяга от 6,7 м и брутен тонаж от приблизително 16 300 тона. Фериботът има капацитет 663 пътници, приблизително 277 камиона (с максимална дължина: 8,5 м) и до 188 леки автомобила. Съоръженията за обработка на товари се състоят от две странични рампи и врати и друга рампа и врата на кърмата. Дизайнерската концепция на кораба е „релаксиращо плаване, с гледка към звездите и морето“, а интериорът – досущ в образа на пристанищния град Кобе. Най-горната пътническа палуба, разположена на седмия етаж, е особено просторна. Тук пътешествениците могат да се насладят на вълнуващ круиз, надничащ към най-красивите гледки на кораба, предлагайки страхотна гледка към небето, обсипано със звезди, както и към вътрешното море Сето.

За хармония с околната среда е постигнато приблизително 6% увеличение на енергийната ефективност в сравнение с предишните кораби, което се дължи главно на изграждането на нов оптимален тип корпус. „Settsu“ е оборудван и със скрубер – система за почистване на отработени газове за контрол на емисиите на серни оксиди във въздуха (SOx), за да отговаря на новите регулации, които ще влязат в сила във всички морски райони от 2020 г. В бъдеще корабостроенето на Mitsubishi Heavy Industries ще продължи да строи пътнически кораби, товарни превозвачи и транспортни кораби, които предлагат превъзходен транспортен капацитет, комфорт, горивна ефективност и екологични показатели като свой принос, за жизнеспособността на морския транспорт и опазването на околната среда.

Източник: https://www.mhi.com/news/story/190802.html

 

 

 

 

 

 

август 28, 2019