Цветовите тенденции в модата за сезон есен/зима

3
291
Добави коментар
markcomm
markcomm

Всеки сезон екипът на Pantone Color Institute създава доклад за цветовите тенденции на PANTONE Fashion. Това е един преглед на цветовете, очертаващ най-добрите нюанси, които модните дизайнери показват в Седмицата на модата в Ню Йорк в своите колекциите за предстоящия сезон.

Докладът за сезон есен/зима 2019 – 2020 включва позиционирането на 12 цвята, както и актуалните четири класически неутрални цвята, които можем да очакваме да видим от дизайнери на модните подиуми при представяне на есенно-зимните си  колекции.

Цветовете за есен / зима 2019/20 отразяват възникващата увереност. Подборът  Pantone е смела и силна палитра от дълбоки цветове, които сякаш елегантно намигат на публиката.  Цветовите  комбинации разкриват стремежа към разчупване на преградите и желание да реализираме собствената си личност.

„Цветовете за есен / зима 2019-2020 варират от спокойни и изтънчени до поразително различни и уникални“, коментира Leatrice Eiseman, изпълнителен директор на Института за цветове Pantone. „Тази палитра от универсални нюанси изгражда усещане за овластяване и увереност, като позволява на потребителя да избере цветовете, които най-добре отразяват неговото настроение и персона.“ – допълва тя.

 

 

 И класическите: