Роувърът Yutu-2 снима на Луната неизвестно гелообразно вещество

14
196
Добави коментар
miro.kamenov.7
miro.kamenov.7

Китайският лунен роувър Yutu-2 от мисията Chang’e-4 снима непонятно гелообразно вещество от далечната страна на Луната.

Според Space.com, лунният роувър е открил това вещество още в края на юли 2019 г., в дъното на малък метеоритен кратер (HiddenTruth.site).

Китайската космическа агенция нарече тази находка „гел с мистериозен блясък“, а учените, работещи с лунния роувър, посочват „необичаен цвят“.

Снимка на далечната страна на Луната, направена от Yutu-2

Сега, китайските учени се опитват да разпознаят какво е това вещество. Дали е възможно то да е някакво нов, все още непознат лунен минерал или е вещество, което е дошло на Луната с метеорит.

Мнозина, вероятно вече са си представили вероятен сюжет като от филм на ужасите с мистериозни извънземни, които се опитват да завземат Земята. Във всеки случай, във филмите има много подобни истории.

Според някои изследователи, това вещество може да е така нареченото метеоритно стъкло, което се появява при падане на небесни тела, което е откривано и на Земята.

Веществото е забелязано от лунния роувър, използвайки инфрачервен спектрометър, което е начин за откриване на разсейващата се или отразена светлина от материали.

Снимка на далечната страна на Луната, направена от Yutu-2

Мисията Chang’e-4 стартира в началото на декември 2018 г., а устройството кацна на Луната на 3 януари 2019 г.

Китай oтĸaзвa дa пocoчи ĸaĸвo би мoглo дa e вeщecтвoтo и зa cъжaлeниe нe пyблиĸyвa изoбpaжeниятa нa cтpaннaтa cyбcтaнция.

Bъпpeĸи тoвa oбaчe, от китайската космическа агенция cпoдeлиxa изoбpaжeниe нa poyвъpaa, ĸoйтo ce нacoчвa ĸъм ĸpaтepa, зa дa пpeглeдa ĸaĸвo имa в нeгo.

Свързани