Меси може да реши бъдещето си на 1 януари: Може да напусне Барселона през юни

1
126
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Всички говорят за бъдещето на Лионел Меси в Барселона. Оказа се, че No.10 може да напусне следващото лято поради клауза, която му позволява да прекрати дните си на Камп Ноу.

El Pais първоначално съобщава, че макар договорът на Меси да изтича през 2021 г., той може да прекрати престоя си там през идното лято, ако пожелае.

Преди това Mundo Deportivo публикува, че играчът може да напусне Барселона винаги, когато поиска да играе в второстепенна лига, както направиха Хави и Андреа Иниеста, като се преместиха в Катар и Япония. Но разговорите за второстепенна лига приключиха, макар че Меси все още може да напусне през юни.

Обновяването на Меси е до 2020 г., но с незадължително подновяване до 2021г. Както изглежда, няма нищо до 2022 г. и играчът ще бъде свободен да обсъжда с всеки клуб от 1 януари.

Аржентинецът искаше да изчака да види как се чувства в края на този сезон, за да реши свободно бъдещето си. Сега той обмисля нещата, но не бърза да реши.

Докато това се случва, клубът е наясно със ситуацията и иска отново да удължи договора му. Те знаят, че ако го подновят преди януари, могат да избегнат главозамайващи оферти на други клубове.

Засега нищо не подсказва, че Меси всъщност иска да напусне Камп Ноу и всичко трябва да продължи както обикновено, но уникална пазарна възможност би могла да се появи пред отборите.

ИЗТОЧНИК

Навигация