По-добър живот за хората с аутизъм

2
150
Добави коментар
eventA
eventA

Какви са стъпките и последните научни изследвания за успешното интегриране на аутистите в обществото

Хората с аутизъм са изправени пред изключителни трудности в адаптацията към ежедневните дейности, развиването на социални умения и изграждането на взаимоотношения с околните. Лишени са от способността да организират своите познания и да използват натрупания опит, което ги възпрепятства да се ориентират в социалната среда и да се приспособят към нея. Международните научни изследвания по темата показват, че специализираните терапии и системната работа със специалисти в областта подпомагат изграждането на по-пълноценни личности от хората с аутизъм от всички възрасти.

Своя опит и постижения по тези теми ще споделят световно признати експерти по време на Първата международна конференция в България „Аутизмът не е присъда!“, която ще се проведе от 11 до 13 ноември в София. Събитието ще представи не само информация за последните новини в областта на аутизма, а аудиторията ще има възможността да се запознае с широк кръг от въпроси, включително диагностика и развитие, език и комуникация, достъп до образование,  изследвания и етика, пол и сексуалност, включване и живот в общността, психическо и физическо здраве, интервенции. 

Конференцията, чийто организатор е сдружение „Аутизъм днес“, ще бъде разделена на две части: лекционна и практическа. В планираните работни сесии с фокус към различни теми, свързани с подобряването качеството на живот на хората в аутистичния спектър, ще се обсъдят нови знания и опит в сферата, ще се коментират предизвикателствата пред тези хора както в социалните сфери, така и в научните, ще се дадат конкретни примери как трудностите да бъдат преодолени.

Форумът ще даде актуална информация за аутизма, базирана на най-новите международни проучвания и постижения в тази област. Споделеният опит ще очертае и конкретни успешни практики за приобщаване на хората с подобни проблеми към общността, създавайки им възможност за изграждане на пълноценни отношения с другите, както и за намиране на професионална реализация.

Широкият спектър от теми, които конференцията ще засегне, я прави  изключително полезна както за специалисти в областта – психолози, логопеди, специални педагози, терапевти, лекари, хора, ангажирани в научните изследвания в областта, така и за учители, родители и други засегнати от проблема.

Входът за трите дни от конференцията при ранно записване е 140 евро, а след 20 октомври – 180 евро, левовата равностойност се изчислява по курса на БНБ за деня.

Билетите за конференцията можете да закупите по банков път, а на място може да бъде издадена и фактура:

Сдружение „Аутизъм днес“

Райфайзенбанк България ЕАД

SWIFT BIC код: RZBBBGSF

Разплащателна сметка в лева:

IBAN BG13RZBB91551009473794