Умерен „зелен“ поема околната среда в Еврокомисията |

1
168
Добави коментар
albenapet
albenapet

Номинираният за еврокомисар с ресор „Околна среда и океани“ Виргиниюс Синкявичюс е сред най-умерените „зелени“ политици в Брюксел, пише „Труд“, позовавайки се на европейските медии.

28-годишният литовски министър на икономиката е от партията на „Съюз на фермерите и зелените“ в своята страна. Той е известен с въвеждането на много иновации в министерството си в прибалтийската република.

Неговата формация не е част от „Европейските зелени“, предвождани от Ска Келер.

В края на август Келер обясни пред изданието Politico, че ако Синкявичюс бъде номиниран и избран за поста, това няма да е достатъчно за групата на „Зелените“ в европарламента да подкрепи състава на новата ЕК, предложен днес от председателката Урсула фон дер Лайен.

Материалът с мнението на Ска Келер е озаглавен „Зелените в ЕП не смятат избора на ЕК за достатъчно зелен“.

Въпреки това тукашните „еколози“ от коалицията „За да остане природа в България“ вече обявяват в социалните мрежи, че „техен човек“ ще вземе важен ресор в ЕК.

Истината е противоположна на това твърдение – Виргиниюс Синкявичюс е сред младите политици в ЕС, които търсят баланса между икономическото развитие и опазването на околната среда. Докато „природозащитниците“ от „За да остане природа в България“ у нас опитват да спират чрез съдебни хватки всякакви инвестиции.