Депутат с гневна реч в парламента: Г-жо Караянчева, поканете г-н Борисов, за да ни каже какво се случва в държавата

1
125
Добави коментар
albenapet
albenapet

Кадър: Канал 3

Напрежението в Народното събрание се покачи след изявление на Георги Свиленски. Депутатът от БСП остана недоволен от изслушването на вътрешния министър и шефа на ДАНС за шпионския скандал, както и от отсъствието на Бойко Борисов, който трябваше да вземе отношение по наболялата тема. По-рано Цвета Караянчева разкри, че премиерът е бил уведомен за днешното заседание, но е бил възпрепятстван да присъства заради ангажименти. 

С остър тон от трибуната Свиленски призова Цвета Караянчева да покани Борисов в удобно за него време, да дойде и да обясни какво се случва в държавата.

Ето какво каза Свиленски по Канал 3:

„Всички видяхме сутринта, нивото на доверие на българския парламент е под 15%.

Лошото е, че ние сами си го правим и сами правим така, че българските граждани да не ни уважават, а и самите ние да не се уважаваме.

И г-жо председател, вие като председател на Народното събрание, моля наистина да положите усилия за повишаване на авторитета на институцията, затова народните представители да не се самоунижават и когато има такъв важен проблем в държавата, такъв важен проблем, който има и международен отзвук, ние тук да се скриваме между тези четири стени и да  принуждавате министъра на вътрешните работи и директора на ДАНС да говорят неща, които вече са ги казали вече по медиите, даже и в ограничен обем.

Поискахме да дойде министър-председателя, имаме възможност, а и вие имате възможност все още, да поправите тази грешка, която направихме преди малко, и в удобно време на г-н Борисов, може да е по-късно през деня, може утре сутрина, когато няма ангажименти, да го поканите на закрито заседание, да информира българското народно представителство какво става в държавата и как в 7 часа сутринта се арестуват български гражданин като свидетели. Не като подсъдими, не като заподозрени, а като свидетели.

На тези въпроси някой трябва да даде отговор. Хората, които поканихте, не дадоха отговор.

Български журналисти, достойни български гражданини, отвеждани в 7 часа сутринта пред техните семейства, с белезници на ръцете.“

Следете В интернет

Изпращайте вашите снимки на по всяко време на дежурния редактор!