Безценни съвети от страхотни културисти

1
171
Добави коментар
vivi805
vivi805

1. Том Плац. Изпълнявайте всички упражнения бавно и под контрол. Големите крака растат от отрицателни повторения. Най-доброто упражнение за бедрата са класическите клекове с мряна.

2. Лий Прист. Мускулите растат най-добре от основните упражнения, например за гърба – това е дръпването на щангата в наклона, за трицепсите – притискането на пейката лежи с тесен хват. Тренирайте бицепсите и трицепсите си заедно в една и съща тренировка.

3. Арнолд Шварценегер. Три най-добри рецепти за протеинов шейк:

    1 чаша мляко, 4 яйца, кисело мляко, мед.
    2 чаши пресен портокалов сок, 3-4 жълтъка, кисело мляко, мед.
    2-3 чаши мляко, 1/2 чаша протеин, 1 банан, кисело мляко, сладолед.

ибутаморен

4. Джони Джаксън. За да увеличите работните тежести в пресата, трябва също да тренирате усилено трицепсите, раменете и абс. Бенч пресата от пода също ще увеличи силата на гръдните мускули.

5. Рони Коулман. Положителната фаза на упражненията е експлозивна. Стиснете снаряда като пружина върху петела. Най-ефективните упражнения за развиване на мускулите на гърба: издърпване, теглене на мряна и дъмбели в наклон, мъртво повдигане, теглене на Т-щанга.

6. Кевин Леврон. Много е важно да усетите как мускулът се работи, ако това не се случи, тогава теглото на снаряда е твърде голямо за вас.

7. Клон Уорън. Най-доброто упражнение за трицепс е френската пейка. Не използвайте големи тежести в него, това е изпълнено с нараняване на лакътните стави.

8. Джей Катлер. Не изправяйте ръцете си, докато натискате дъмбела, докато седите до края. Също така, упражнението трябва да се прави бавно и с умерено тегло.

9. Декстър Джексън. Упражненията с люлеещи се дъмбели, седнали на наклонена пейка, перфектно развиват делтите, в това упражнение можете да почувствате добре раменете си. Любимото ми упражнение за абс е усукване на 20-25 повторения на топка.

10. Арнолд Шварценегер. Когато натискате мряна, докато лежите, не е необходимо да изправяте ръцете си докрай, тъй като при пълна амплитуда раменете и трицепсите допълнително се включват в работата, освобождавайки натоварването от целевия мускул.

11. Дейвид Хенри. Когато натиснете пейката върху наклонена пейка, спуснете щангата, докато докосне гърдите ви, непълна амплитуда в това упражнение е безполезна.

12. Клон Уорън. За разнообразни тренировки с крака, опитайте да правите Hatfield клекове. Упражнение до неуспех в края на тренировката.

13. Фуад Абиад. Упражнението с щангова преса на принципа на „пирамида“ е увеличаване на работното тегло и т.н. Това упражнение е в състояние да взриви краката, както и да преодолее застоя. Изпълнявайте това упражнение не повече от 2 пъти месечно.

14. Шон Рей. Най-ефективното упражнение за развитие на мускулите на гърба е да дърпате мряна на наклон, основното е да използвате умерено тегло и да правите упражнението в пълна амплитуда.

15. Гюнтер Шлиеркамп. Струва си да започнете тренирането на гръдните мускули с наклонени преси за мряна, тъй като горната част на гръдния регион обикновено е слабата точка на повечето културисти. Тежките преси са основата на мощен сандък. При всеки спортист обаче ефектът от различните преси е много индивидуален. Използвайте симулатора на Smith, редувайки го с мряна и дъмбели, за да намерите точно упражнението, което ефективно ще увеличи масата на гръдните ви мускули.

16. Крис Кормие. За да изградите големи оръжия, а именно бицепс: „Използвайте максимално възможното работно тегло за вас, но се опитайте да правите повече повторения, тогава вашата тренировка ще бъде по-ефективна и мускулите ви ще бъдат още по-впечатляващи!“