Отслабване без йо-йо ефект

1
165
Добави коментар
svetla58
svetla58

Много желаещи да отслабнат страдат, защото бързо след диетата връщат толкова трудно свалените килограми. Магданозът и целинатамогат да помогнат срещу този неприятен йо-йо ефект.

Качването на килограмите след диета може да се дължи на бактерии в храносмилателната система. Докато отслабваме, свикналите на мазнини микроорганизми, се чувстват дискомфортно, но не напускат територията си.

 

Затова, когато започнем да се храним нормално, те не могат да се наситят на любимите си мазнини и покрай тях по-лесно напълняваме. Всъщност тези “лоши” бактерии унищожават естествените съединения в храната ни, които улесняват горенето на мазнините.

Този ефект може да бъде неутрализиран с напитки, богати на вещества, които се съдържат в плодовеи зеленчуци. Това са флавоноидите, които насърчават клетките да изгарят мазнините, а не да ги натрупват.

Едното от тези съединения – апигенин, е характерно за магданоза, целината, кервиза и чая от лайка. Другото – нарингенин, се среща в грейпфрута, портокалите, доматените люспи и водната мента.

Израелските учени са работили с мишки, но са убедени, че откритиетоим важи и за хората. Когато те им давали много флавоноиди, така че бактериите в храносмилателната им система да не могат да ги погълнат, животните напълнявали по-малко след спиране на диетата за отслабване.