Бойко Борисов резна лентата на нов завод за 420 работници в Петрич, разходи се в античния град Хераклея Синтика

1
178
Добави коментар
lidiapavlova
lidiapavlova

Премиерът Бойко Борисов долетя в Петрич да откриването на завод, ширнат на 7400 кв. м с 420 работници. Заводът е вторият на компанията в Петрич и пети в страната. На церемонията за откриването на новия завод на „АВВ България“ в Петрич присъстваха още финансовият министър Владислав Горанов, кметът Димитър Бръчков, изпълнителният директор „Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане“ Оливър Илтисбергер, изпълнителният директор на АВВ за България Марсел Вандер Хук, посланикът на Швейцария, областният управител, народни представители.

„Това е третият завод, който изграждаме през последните 10 години”, коментира изпълнителният директор на АББ за България Марсел ван дер Хук. По думите му компанията не изпитва трудности с намирането на работна ръка в страната ни. „АВВ продължава да се утвърждава като добър работодател и надежден партньор.

Имаме страхотен екип от професионалисти в Петрич и ще надграждаме постигнатото“, посочи мениджърът на производствената база на „АВВ България“ в Петрич Десислава Михтарска. Инвестициите на АВВ в България само в изграждането на производствени бази възлизат на 230 млн лв. , което според кмета Димитър Бръчков е показателно за това, че има условия, създадени от държавата за развитие на бизнес и страната е предпочитана от инвеститорите. Премиерът Бойко Борисов благодари на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), че осигурява инвестиции в България.

„С финансовия министър Владислав Горанов вече от година се тревожим за наближаващата рецесия, но ако само се тревожиш и не работиш, всичко се проваля”, заяви Борисов и допълни, че вероятно е трудно за медиите да отразяват всеки ден откриването на нови заводи и работни места, защото после не може да се говори за провали.

Делегацията посети и античния град „Хераклея Синтика“ край град Петрич, който е един от най-значимите археологически обекти в страната и е национално богатство. През август правителството отпусна 100 000 лева за продължаване на теренните археологически проучвания.