На 76- години издъхна бизнесменът от Дупница Стефан Николов

2
1050
Добави коментар
lidiapavlova
lidiapavlova

На 76- годишна възраст почина бизнесменът Стефан Николов от Дупница.
„Винаги беше деен, готов за нови предизвикателства, работеше с голям професионализъм, с чувство за семейна обич. Обичаше живота.”, сподели синът на Николов.
В последните години Стефан Николов беше със силно разклатено здраве. През 2017 г. той алармира, че държавата оставя на произвола на съдбата болните от паркинсонова болест, тъй като касата не финансира консумативи за интервенцията дълбока мозъчна стимулация, която може да ограничи пристъпите.
„В тежко състояние съм и самият аз. 100 000 лв. съм платил за хирургична интервенция, наречена дълбока мозъчна стимулация, която е утвърден метод за лечение при пациенти с напреднала паркинсонова болест.”, сподели тогава Николов и добави: „В продължение на 3 години вече НЗОК отказва да заплаща медицинското изделие, което се имплантира в мозъка. То наподобява сърдечен пейсмейкър. Отново изпадаме в ситуацията, че сме хора втора ръка. В цяла Европа операцията и медицинските консумативи са безплатни. За да живеем като нормални хора, обаче ние плащаме 40 000 лв. за стимулатора и електродите, въпреки редовното здравно осигуряване.”
Стефан Николов в продължение на дълги години развиваше успешен шивашки бизнес в Дупница, но закри цеха заради здравословните си проблеми. В момента той има магазин за мебели.
Екипът ни изказва съболезнования на близките.