3 интериорни решения, които ще променят дома ви

1
205
Добави коментар
clashbade
clashbade

Подходящият интериор у дома е ключова предпоставка, за да се чувствате на място и да усещате как помещенията живеят заедно с вас. Най – лесният и сигурен начин е да се обърнете към услугите на реномирани интериорни дизайнери и заедно да намерите решения, които най – точно отговарят на вашия характер и стил на живот. Но все пак има няколко неща, които бихте могли да направите за да подобрите качеството на вашето ежедневие и респективно пълноценната почивка.

Светло и широко пространство

За съжаление не всички разполагат с огромни къщи и апартаменти, където да се чувстват свободни и неограничени. Има няколко неща обаче, които биха могли да внесат желаната атмосфера:

Големи прозорци и огледала – те успешно ще създадат илюзията за светлина и простор. Опитайте се да позиционирате огледалата срещу въпросните прозорци. Тогава стаята оптично ще се увеличи и така ще внесете усещането за допълнителен поглед навън.
Жива стена – ако искате да създадете самостоятелно обособени пространства, може да го постигнете без да издигате тежки стени. Пано с живи висящи цветя ще осигури уединение и същевременно ще ви накара да изпитате усещане за природа.
Оберлихт – ако помещението го позволява, таванските прозорци ще добавят усещане за простор и височина. Светлината влизаща от там ще носи усещане за външно пространство в самия дом.
Леки и прозрачни мебели – заложете на интериорни решения, които не стоят масивно и плътно в помещенията. Прозрачните мебели не само ще служат по предназначение, но няма да запълват ненужно обстановката.
Осветление – не на последно място, осветлението е ключов фактор, който определя усещането и атмосферата в стаята. Не го подценявайте. То е в състояние да промени неузнаваемо интериора.

Разместване

Не всеки път, когато изпитате нуждата от разнообразие, трябва да ремонтирате и премебелирате дома си. Често пъти за постигане на тази цел е достатъчно само частично разместване на някои от мебелите и аксесоарите. Няма да ви струва кой знае колко средства, а ефектът ще е на лице. Винаги може да опитате отново, ако резултатите не ви задоволяват. Ако все пак искате по – драстична промяна, може да се възползвате от помощта на нови завеси и смяна на тапицерията на меката мебел.

Декорации

Звучи елементарно, но правилно и стилно подбраните декорации в един дом могат да го превърнат в изключително стилно място. Това е един от най – лесните варианти за обновяване на интериорните решения. Само чрез подмяна на декорацията бихте могли да промените вида на помещенията. Понякога се иска съвсем малко, за да успеем да постигнем вътрешна хармония и външна красота.