Качественото спално бельо – гаранция за спокоен сън

1
301
Добави коментар
clashbade
clashbade

 Няколко полезни съвета при избора му

 Бързото заспиване и пълноценният сън понякога са само блян. Толкова важни за доброто здраве и състояние, хората винаги са се стремили към постигането им. За да си осигурим оптимални условия за това, е необходимо да се погрижим най – много за качеството на спалните комплекти, които използваме. Как да ги избираме, за да ни доставят комфорт и удоволствие? Кои са най – дълготрайни и качествени?

Материал за изработка

Основното, на което трябва да спрем вниманието си е материалът, от който са изработени. Вложените продукти са в състояние да ни накарат да се почувстваме върху мек облак или да стоят грубо по кожата и да предизвикват изпотяване. Ето най – предпочитаните материи, доказали се във времето:

 

Ранфорс – от всички видове памучни спални комплекти, тези изработени от ранфорс се отличават с изключителна здравина, невероятно нежни на допир и минимална промяна на размера. Той е значително устойчив при пране и ще ви радва със свеж вид, дори и след години ползване.
Коприна – това е вашето идеално решение за летните месеци. Гарантира задържането на прохлада през цялата нощ. Хипоалергенни и много устойчиви. Отново ще ви служат дълъг период от време. В добавка към това, стоят изключително провокативно. Едва ли има двойка, която да не им се наслаждава.
Полиестер – това е най – евтиният материал и по принцип не е желателно да го използвате за спални комплекти. По – подходящ като примес на кувертюрата, от колкото за спане. Не предлага естествено циркулиране на въздуха и се усеща по – грубо на кожата.

 

Изборът зависи строго от личните предпочитания и потребности на хората. Всяка материя може да ви донесе удоволствие, щом е правилно подбрана.

Цветове

Подходящите цветове са завършващи интериора. Много важни за цялостната обстановка, ако ги подберете перфектно съчетани с останалото обзавеждане, ще се радвате на неустоима и стилна спалня. Аксесоари, допълващи основните нотки, са прекрасна добавка към общата визия.

Хигиена

Не на последно място е хигиената, която трябва да поддържате във въпросното помещение, за да се радвате на пълноценен сън всяка нощ. Не пропускайте веднъж в седмицата да подменяте изцяло комплектите. Ароматизаторите при прането са много важни. Заложете на лавандулови или други успокояващи и дълбоки миризми, които ще ви действат ароматерапевтично и отпускащо. Снабдете се с няколко варианта на любимите си разцветки, за да се радвате редовно на свеж аромат и чисти чаршафи, готови да ви поемат в своята прегръдка и да ви понесат на крилете на сънищата.