Напръскаха с червена боя стените на дома на заплашваната кметица на с. Крайници М. Димитрова, вилняха в градината й

2
514
Добави коментар
lidiapavlova
lidiapavlova

По къщата е рисувано с червена боя

Директорът на полицията в Дупница Борислав Динев: Работим по най- активния начин, извършителят ще бъде заловен

 

Погром в дома на кметицата на село Крайници Марияна Димитрова, която два пъти беше заплашена с анонимно писмо да не се кандидатира за нов мандат. И двата пъти писмата бяха подхвърляни в двора на дома й. първата анонимка със заплахи Димитрова получи в началото на август, втората в понеделник.

В градината са обръщани саксии.

Тази нощ стените на дома на Димитрова са напръскани с червена боя, наред са бутани саксии с цветя в градината, изкоренявани са растения.

„Така се правят избори в Дупница… Така осъмна дворът на кмета на с село Крайници-Марияна Димитрова, която живее сама в къщи. Годината е 2019, а страшно напомня на 90-те години на миналия век!”, коментира лидерът на „Народен съюз” Вергил Кацов.

Синът на Димитрова пък публикува снимки от погрома в родния си дом.

„Има започнато досъдебно производство, по случая работим с най- голямата активност. Уверявам всички, че по случая се работи по най- активния начин, който можете да си представите. Който и да го е направил това, ще бъде установен, категорично и със сигурност. Няма да допуснем някой да бъде заплашван.”, заяви директорът на полицията в Дупница Борислав Динев, който не разкри повече подробности по разследването.

Борислав Динев

Мариана Димитрова е управник в селото вече трети мандат и даде заявка да се бори за четвърти отново от редиците на „Народен съюз”.
Подхвърлените заплахи са надраскани на лист от тетрадка, пъхнат в пощенски плик и завит в найлон. В понеделник тя била в компанията на колежката си от Червен брег Силвия Тодорова, когато намерили писмото. Тодорова разгърнала и прочела листа, след което повикали полиция.

Марияна Димитрова

За „4Власт” лидерът на „Народен съюз” в Дупница Вергил Кацов сподели, че Димитрова му разказала, че преди втората заплаха получила обаждане от полицията или прокуратурата. Запитали я дали се чувства притеснена след полученото писмо в началото на август. Кметицата отговорила, че е спокойна, но в понеделник за втори път била неприятно сюрпризирана.
„Крайно време е да се откажеш от участие в изборите. От теб зависи дали ще спиш спокойно или не. Няма да те оставим на мира, ще ти се случат неприятности, които скоро ще усетиш.”, гласеше текстът на първата заплаха.
„Заплахата може да е отправена персонално към Мариана Димитрова, но всъщност това е заплаха срещу демокрацията. Защото тя не е заплашена като Марияна, а като кандидат- кмет на село Крайници. Фрапиращото е, че тук не става въпрос за някакво назначение, тя отива на избори, където хората решават, а тя не е ходатайства за гласове в своя полза. Това не е просто нелепо, а е възмутително. Би трябвало обществото да прояви пълна нетърпимост към подобни прояви.”, коментира случая Вергил Кацов.
В понеделник тя отсъствала от дома си три часа между 17 и 20,30 часа. Именно тогава е оставена заплахата.