Кметът на Разлог Герчев даде старт на ремонта на сградите на пожарната и полицията за 615 869 лв. без ДДС, ще работи фирма…

2
159
Добави коментар
lidiapavlova
lidiapavlova

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев даде старт на ремонта на сградите на пожарната и полицията в курортния град. Дейностите са по проект “Повишаване на енергийната ефективност на административни сгради на РУ – гр. Разлог и РСПБЗН – гр. Разлог”.
Ремонтът ще осъществи фирма „Винстрой” на Никола Колчев и Стефан Стефанов. Дейностите по сградата на полицията са на стойност 446 471 лв. без ДДС, а на пожарната 169 398 лв. без ДДС.

Беше направен водосвет, на церемонията присъстваха и председателят на Общински съвет – Разлог – д-р Мария Копанарова, Иван Гюров – зам. кмет по икономически и правни въпроси , инж.Венцислав Гърменов – зам.кмет по социалните дейности, главен комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН- гр.София, комисар Георги Пармаков – директор на РДПБЗН-гр.Благоевград, старши комисар Дойчин Дойчинов – директор на областна дирекция на МВР-гр. Благоевград, инспектор Костадин Добрев – началник на РСПБЗН-гр.Разлог, г-н Христо Арнаудов – началник на РПУ – гр.Разлог, общински съветници, служители на общинска администрация – Разлог, служители на РПУ- гр. Разлог и РСПБЗН – гр. Разлог, жители и гости на град Разлог.

Проектът има за цел да постигне конструктивно възстановяване на сградата и изпълнени мерките за енергийна ефективност. Енергийните мерки, които ще бъдат приложени ще имат и допълнителен ефект – осигуряване на рентабилна експлоатация на сградите на държавната администрация, което ще позволи устойчиво да продължи управлението и поддръжката им. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 -2020.

Една от основните цели е да се подобри енергийната ефективност на административни сгради публична държавна собственост, в които се помещават Районно управление „Полиция“ – град Разлог и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” гр. Разлог”.
Сградата на полицията е построена през 1981 г., а тази на пожарната през 1961 г. Ще извърши конструктивно възстановяване на сградите, енергийна ефективност за намаляване потреблението на енергия. Предвижда се ремонт на покривите, смяна на дограмата.
За техническия надзор са отделени 3400 лв. без ДДС, като за дейността от община Разлог са поканили столичната фирма „ЕС ЕНЕРДЖИ ПРОЕКТ” ЕООД. 5750 лв. са предвидени за реклама на проекта.