Спуснатият кандидат- кмет М. Тимчев на път да взриви БСП Сандански, лидерът Стоянова: Подавам оставка, ако го регистрират

2
194
Добави коментар
lidiapavlova
lidiapavlova

Кирил Добрев разтърси конференцията в Сандански, Снежана Стоянова, Андон Ризов и Младен Тимчев бяха на президиума. Добрев бе категоричен, че Тимчев е кандидатът и опита да убеди местните да променят мнението си. Даже смъмри Андон Ризов, че гласувал бюджета 2019 г на Сандански, а Нинова и ръководството дали директивата да не гласува. Ризов бе единственият обективен опозиционер в местния съвет, е мнението на членове и жители на Сандански.

Ние сякаш сме зачеркнати от Националния съвет и не съществуваме, не знаем какво се случва с листата, с кандидатите ни за кметове по населените места, всички са много разстроени, каза Стоянова
Доайенът на червените Андон Ризов: Прегласувахме кандидатурата на Снежана Стоянова, изпращаме решението на Националания съвет, ако не се съобразят, ще има последици

„Ще подам оставка като като лидер на БСП Сандански и водач на листата в момента, в който Младен Тимчев бъде регистриран като кандидат- кмет. Издигнатите съветници от БСП си дадоха отвод от участие в общинска листа с кандидат- кмет Младен Тимчев и също са готови да напуснат.”, това обяви лидерът на столетницата в курорта Снежана Стоянова.

Младен Тимчев и Андон Тотев

Припомняме, че тя беше издигната с мнозинство от местната структура за кандидат- кмет, Националният съвет на БСП обаче утвърди кандидатурата на Младен Тимчев, племенник на бившия кмет на Сандански Андон Тотев. Членовете на местната структура на столетницата са категорични, че не желаят да работят за и с Тимчев. Те пуснаха възражения, готови са и на протести. Въпреки напрежението Националният съвет на БСП издигна в неделя кандидатурата на Тимчев. Заради патовата ситуация с натрапения кандидат за кмет социалистите в Сандански се събраха на извънредно събрание тази вечер. На него всички начело с лидера са заявили готовност да подадат колективна оставка, ако Младен Тимчев бъде бъде регистриран за кандидат- кмет.Припомняме, че той не е член на БСП.
”Националният съвет на БСП постави санданската организация в патова ситуация. Ние не знаем дали ще има кандидат- кмет за общината от БСП, говорим за моята кандидатура Снежана Стоянова. Не знаем дали ще излезем на изборите с листата, която ние сме номинирали. Няма сигурност и за кметовете за населените места, тъй като те са номинирани от местната организация. Ние не знаем каква организация за изборите има утвърденият от Националния съвет кандидат за кмет.”, коментира с огорчение Снежана Стоянова.
На извънредното събрание не са присъствали официални гости от Националния съвет, от където местните социалисти чакат отговори и най- вече да разберат какво се случва с БСП Сандански от тук нататък.
„Ясно е само, че Националният съвет утвърди кандидатурата на Младен Тимчев за кандидат- кмет, а всички в местната организация са категорични, че няма да работят за него. Целта на срещата ни беше да се запознаят делегатите с възраженията и исканията за преразглеждане на решението на Националния съвет, протестните писма, които сме писали от името на всички делегати. Не сме получили отговор на нито едно от нашите питания. Нямаме представа дали изобщо са разглеждани. Нямаме никаква представа какво се случва, ние сякаш сме зачеркнати, заличени и не съществуваме за Националния съвет. Поставиха се много въпроси на срещата, на които обаче нямаше кой да даде отговор. Делегатите са категорични, че не приемат кандидатурата на Младен Тимчев. Не сме сигурни, че ръководството на партията в София няма да си подреди листа, различна от нашата.
Аз заявявам, че си подавам оставка като председател на Общинския съвет на БСП в Сандански в момента на регистрация на Младен Тимчев. Направих си отвод като кандидат кмет и водач на листата. Последваха ме всички, Таня Петрова, Милена Костадинова, Андон Ризов, Христо Паралинов… Изредиха се редица колеги.”, сподели още Стоянова.
Делегатите са изразили желание да се проведе разговор с ръководството, за да се запази организацията в Сандански. Всички за пореден път са заявили готовност да се организира и протест пред централата на БСП. „Всички са много разстроени. Като гледаме каква е комуникацията ни с ръководството, очакваме да разберем каква ще е листата при нейната регистрация. Доколкото знаем Младен Тимчев се издига като кандидат- кмет по устни договорки извън организацията. Имахме много запитвания не само от членове на партията, но много хора от други партии от граждани. Искахме да се дадат отговори на това събрание, но няма как. Лошото е, че вече нямаме време.”, добави Стоянова. Регистрацията на партиите в Сандански е до 24 септември.
„Всички делегати, присъстващи на извънредното събрание на БСП Сандански, общо 44 прегласуваха решението си от месец август и твърдо застанаха зад кандидатурата за кмет на лидера Снежана Стоянова. Само един от тримата социалисти, които предлагат кандидатурата на Младен Тимчев, Николай Марков минути преди утвърждаването на Стоянова напусна залата. Изпращаме решението за извънредния пленум на „Позитано” 20, насрочен за събота. Той се свиква с подписите на 64 членове на Националния съвет и депутати. Ситуацията е патова, засега Снежана Стоянова остава председател, след извънредния пленум в София, ако не признаят съществуването на структурата на БСП в Сандански, която е реален фактор, ще има последици.”, закани се доайенът на червените в Сандански Андон Ризов.