Понякога те се завръщат …: призракът на Кристабел

15
161
Добави коментар
miro.kamenov.7
miro.kamenov.7

Понякога те се завръщат … : призракът на котката Кристабел.

Тази история е публикувана на паранормалния сайт starfiretor.com. Случила се е преди няколко години, но едва наскоро е забелязана и е започнало обсъждането й в мрежата (Zona666.com).

През юли 1996 г., авторът на сайта, с псевдоним Starfire Tor, осиновява от приюта две котета, на които дава имената Кристабел и Захария.

Те се превърнали в две големи пухкави и обичани домашни любимци. Starfire Tor се привързва силно към тях и според него, дори установил „някаква телепатична връзка“ с котките си.

Скоро след осиновяването, Кристабел е диагностицирана със слепота, но тя бързо се научила и свикнала да се движи из къщата, без да докосва мебелите.

Кристабел и Захария, като малки котенца (вляво). Захария, като по-възрастен (вдясно). Снимка – Starfire Tor

Уви, поради здравословни проблеми, Кристабел починала през 2004 г. Няколко дни по-късно, след смъртта й, авторът описва как я почувствал на леглото си. След това, многократно забелязва нейния призрак на различни места в дома си.

В същото време, като че ли Захария също забелязва призрака на Кристабел. Понякога Starfire Tor вижда, че той се държи така, сякаш отново играе с живата си сестра или облизва някой невидим за човека.

Кристабел. Снимка – Starfire Tor

На 30 юни 2012 г., Захария също умира, поради напредналата си възраст.

На 3 юли 2012 г., Starfire Tor прави мистериозна снимка (ще я видите по-долу). Това се случва, когато авторът внезапно чул звуци в стаята, като котка, която гризе суха храна и после пие вода.

Преди това, в тази стая имало купички на Захария. Той ядял и пиел вода там, но след смъртта му, Starfire Tor махнал купичките, а в къщата нямало друга котка.

Това се случило няколко пъти и всеки път, когато чуел тези звуци от стаята, авторът замръзвал на място, страхувайки се да уплаши призрака на котката. Тогава решил, че може би ще успее да заснеме този призрак.

Взимал със себе си камера, когато имал намерение да влезе в тази стая. При поредното си влизане, той отново чул тези звуци.

Starfire Tor направил точно тази снимка по-долу.

Снимка – Starfire Tor

В същото време, според авторът, съдейки по по-тъмната и сивкава козина на лапата и опашката, на снимката не е Захария, а е Кристабел. Захария имал прасковен цвят.

Оказва се, че котката, която починала през 2004 г., все още живее в тази къща като призрак.

Снимка – Starfire Tor

Starfire Tor уверява:

„Не направих нищо за подобряване или промяна на тази снимка. Снимах това място на стаята, където смятах, че чувам котешки звуци и въпреки, че не виждах нищо визуално в този момент там, камерата засне призрака …“

Образът е частично деформиран, но е разпознаваем като котка. След тези две котки, авторът е нямал домашен любимец в дома си, така че, със сигурност не е друга котка.

Авторът пише още:

„Такива ясни снимки на призрачни животни са много редки. Следователно, тази снимка е много важна. Главата на котката е почти невидима на снимката и това не е замъгляване от движение.“