„Ливърпул“ победи с 2:1 „Челси“ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
218
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Ливърпул“ продължава да ниже победа след победа в английската Висша лига. Футболистите на Юрген Клоп постигнаха успех с 2:1 като гости на „Челси“ в дербито на шестия кръг на първенството и са безгрешни на първото място в класирането.

Това е първи мач между двата съперника след зрелищата среща през август за Суперкупата на Европа. Тогава те направиха 2:2 в редовното време, а след дузпи мърсисайдци спечелиха трофея.

Мачът започна на високи обороти, от които се възползваха футболистите на „Ливъпрул“. След 13 минути игра, Кристенсен фаулира Мане и гостите получиха възможност да изпълнят фаул. След пас от Салах, Александър-Арнолд стреля силно и прати топката в горния ъгъл на вратата на „Челси“.

15 минути по-късно футболистите на „Челси“ отбелязаха попадение чрез Сесар Аспиликуета. При преглеждане със системата за видеоповторения стана ясно, че Маунт е бил в засада при началото на атаката и голът беше отменен.

Секунди след това „Ливърпул“ нанесе втори удар, отново от фаул. Андрю Робъртсън се разписа за 2:0.

Футболистите на Франк Лампард не спряха с атаките, въпреки негативния резултат. Н’Голо Канте върна надеждите на домакините в 71-ата минута след пас на Аспиликуета.

До края на мача „сините“ от Лондон опитаха да поне да изравнят, но не успяха и трябваше да се приберат в съблекалнята като загубили.

„Ливърпул“ остава лидер в класирането с пълен актив от точки след 6 кръга, докато „Челси“ е на 11-а позиция със само 2 победи през кампанията.