Избор на интериорна врата

3
205
Добави коментар
penkov
penkov

Ако сте решили да направите ремонт, първото нещо, с което трябва да започнете, е да закупите нови интериорни врати, които подчертават красотата и оригиналността на вашата стая. Вътрешната врата задава образа на цялата къща и всъщност олицетворява вкуса на нейния собственик. В допълнение, той служи като гаранция за нашата безопасност, уют и комфорт, позволява на човек да се наслаждава на домашната среда.

 

Основните критерии за избор на интериорна врата

Изборът на добра врата е доста труден, но именно тази сложност превръща самия процес на подбор във вълнуващо забавление. Броят на видовете интериорни врати на съвременния пазар е наистина неизчислим. Ето защо, преди да направите покупка, трябва да решите за себе си със следните нюанси:

 

Какви характеристики трябва да има вратата?

От какъв материал трябва да бъде направена?

За какъв интериорен стил трябва да бъде проектирана?

Кой метод на отваряне е най-подходящ за помещението, в което ще бъде монтирана вратата?

Каква приблизителна цена очаквате?

Това са, така да се каже, основните проблеми. В бъдеще списъкът им ще се разшири, но като си дадете поне тези общи отговори, можете да стесните търсенето и да се съсредоточите върху продукти от определен тип, които са подходящи за вас.

 

Основният критерий за избор на интериорна врата винаги е бил и остава колко дълго може да издържи, без да губи качеството си. В някои случаи, разбира се, са важни и такива параметри като огнеустойчивост, звукоизолация и др. Именно за такива случаи бяха измислени специални противопожарни lврати и други подобни продукти.

 

Класификация на вратите по материал

В момента ламинираните врати придобиха широка популярност. Това се обяснява с ниска цена и висока практичност при работа. Не се влияят от колебанията в температурата и влажността, деформациите и механичните повреди.

Не по-малко популярни са вратите, изработени от естествен фурнир. Те са направени от плътен бор и залепени с тънки листове дървен фурнир. Такива продукти не се страхуват от влага, имат висока якост и се характеризират със сравнително ниска цена.

В резултат на най-новите технологични разработки се роди нов материал – еко фурнирът. Този материал от най-добрите дървесни влакна се е доказал. Вратите от еко фурнир имат красив дизайн, имат висока издръжливост. Естествеността им е толкова естествена, че е трудно да ги различим от дървените естествени продукти.

Сред материалите, освен класиката – днес преобладават дърво, стъкло, алуминий и пластмаса. Всеки от тях има своите плюсове и минуси. Стъклените врати придават на помещението визуална лекота.

Дизайнът на интериорната врата е такъв момент, който не може да бъде посъветван недвусмислено, казвайки: „Обръщаш внимание на този дизайн и гледаш на този“. Тук трябва да се съсредоточите само върху собствените си вкусове. Основното е, че той, дизайнът, трябва да съответства на общия интериор на стаята и в никакъв случай да не го разваля.

Класификация по видове отвори

В зависимост от метода на отваряне на вътрешните врати са: класически, плъзгащи  и сгъваеми. Кое да изберете – решете, като вземете предвид размера и оформлението на вашата стая.