Моуриньо изказа мнението си за сделката на Манчестър Юнайтед и Давид де Хеа

1
116
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Жозе Моуриньо и Рой Кийн обсъждаха новата сделка на Манчестър Юнайтед и Давид де Хеа, като двамата се питаха дали това е добър бизнес за клуба.

През миналата седмица Манчестър Юнайтед и Давид де Хеа подпиха нова сделка, която ще задържи футболиста на „Олд Трафорд“ до 2023 г. и ще го направи най-високоплатеният вратар в света със седмична заплата между 350 000 и 375 000 паунда.

Моуриньо смята, че испанският национал, въпреки таланта си, е имал „малко късмет“, докато Кийн имаше по-сурови думи за играча, който той смята, че прави „твърде много грешки“.

Говорейки от студиото на Super Sunday преди гостуването на Юнайтед в Уест Хем, Моуриньо каза: „Моментът, в който той подписа огромния си договор, е моментът, в който си мисля, че Юнайтед не трябва да плати толкова за да го има.“

„Преди една-две години той имаше света пред себе си и в този момент, в който подписа невероятния си договор, мисля, че по-голямата част от големите врати са затворени.

„Вратата на Реал Мадрид е затворена – няма нужда да подписват с вратар след Тибо Куртоа. Вратата на Барселона е затворена заради младия и фантастичен Марк-Андре тер Щеген. ПСЖ е затворен – току-що бяха подписали с Кейлор Навас, който е много добър вратар. Не виждам Юнайтед под натиск, защото Де Хеа ще изчезне. Кой ще му плати тези пари?

Той получава феноменален договор в момент, в който има малко късмет да го получи. Добър ли е? Да, той е много добър. Ако кажа, че Виктор Линдельоф е добър в някои аспекти на играта, а не в други, бих могъл да кажа същото и за Де Хеа. Той е много по-добър на линията, отколкото извън нея. Въпреки това, по време на гол, ловкостта му и техническото му ниво са на висота.“

Кийн: Винаги съм се тревожил за Де Хеа

Попитан дали смята, че Де Хеа си струва инвестицията, Кийн каза: „Не съм толкова сигурен. Вратарите могат да правят грешки, но винаги съм се тревожил за него.“

“Той не изглежда някой, който може да се командва. Никога не ми е направил впечатление, че той е от типът характер, който поставя изискванията на хората около него.

Големият тест за вратарите, особено в Манчестър Юнайтед, е как реагирате след грешка, а той прави твърде много грешки.

Никога не съм бил убеден в характера му. Технически погледнато, дали е добър вратар? Разбира се, че е. Няма как да излъжем за това, но мисля, че става въпрос повече за външността. Винаги съм имал въпросителни към него.“

ИЗТОЧНИК

Категория: Футболни анализи