Изкуствен сняг, зони за охлаждане и специална смола за маратонското трасе готвят организаторите на Олимпиадата в Токио догодина

1
150
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Климатичните промени пречат сериозно и на провеждането на летните олимпийски игри. Домакините на форума през 2020 година – Токио, Япония изпробват различни методи, за да охлаждат зрителите, а и състезателите по време на всички турнири.

Последната идея са машини за изкуствен сняг, чиято цел е да охлажда присъстващите. Експеримент с 150 доброволци, направен от организаторите, ги накара по-скоро да се забавляват, отколкото да се мръщят, докато изкуствените снежинки валяха върху тях в рамките на пет минути.
 

Другите идеи включват оформянето на специални охлаждащи зони край съоръженията, мобилни климатици и раздаване на ледена вода.
 
„Решили сме да опитаме всичко в борбата с горещото време и изкуствения сняг е една от опциите“, каза главният директор на Организационния комитет за Токио 2020 Така Окамура. „Това няма да намали температурата на въздуха, но хората ще се почувстват охладени.“
 
Тази година при провеждането на редица състезания в Токио температурите достигнаха до 31.5 градуса, а това съчетано с високата влажност и вятъра още повече създава усещане за горещина. Препоръчителните температури за спортуване на открито са до 31 градуса. Това кара Организационния кометит на игрите да изпробва различни техники за осигуряване на комфортни условия и на участниците и на зрителите.

 
Вече е взето решение най-дългото лекоатлетическо бягане това в маратона на 42 км да започне в 6 часа сутринта. Трасето, по което ще бягат маратонците, ще бъде залято със специална смола, която снижава температурата с до 8 градуса.
 
Тази година гребците в Световното първенство за младежи, което се проведе в тТокио, бяха подложени на по-дълга климатизация преди самото състезание, за да повишат издръжливостта си по отношение на вероятни топлинни удари.
 
Олимпийските игри в японската столица Токио ще се проведат от 24 юли до 9 август догодина.
Пословичните със своята точност и уважение японци със сигурност ще направят всичко възможо за комфорта на атлетите и публиката.

Източник

Категория: Други спортове