Треньорът на Кобрата: Мечтая да го видя като световен шампион

1
120
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Треньорът на българския боксьор Кубрат Пулев разкри, че мечтае да види Кобрата като световен шампион. 77-годишният германски специалист Ули Вегнер работи с него и в момента, когато той се готви за следващите си срещи – мача на 9 ноември и евентуалната среща за поясите в тежка категория след това.

„Сбъднах доста мечти в кариерата си. Но сега искам двете мои момчета, с които работя най-усилено – Кубрат Пулев и Абас Барау, да станат световни шампиони. Това са мечтите ми, това е мотивацията ми. Това ме кара да работя под пълна пара и в момента.“, заяви Вегнер пред вестник „Адендблад“.

Любовта към бокса е това, което дава сили на белокосия специалист и го прави един от най-добрите в света. Само че едно обещание го кара да пести сили.

„Със съпругата ми Маргрете сме заедно вече 33 години, тя се грижи за всичко около съвместния ни живот. Но преди това имах и друг брак, а разводът е най-тежкото поражение за мен, независимо от всички нокаути. Чупили са ми челюстта, но повече боли от това да загубиш доверието на човека до себе си. Ако зависеше само от мен, бих умрял до ринга някой ден, докато върша работата си, защото боксът е моят живот и не умея да върша нищо друго. Но имам задължение и обещание към жена ми за дълго пътуване и трябва да го изпълня“, разкри още той.