Необходимост или прищявка е балсамът за коса

3
241
Добави коментар
clashbade
clashbade

Как да го използваме и можем ли успешно да го заменим с маска

Вечното бързане за някъде не винаги ни позволява да отделим нужното време, за да се погрижим оптимално за външния си вид. А всяко нещо си иска времето и вниманието. Косата не прави изключение. И когато й дадем нужното, резултатите сами ще се покажат на лице.

Когато мием косата, е добре да отделим няколко минутки и за използването на балсам. Той е изключително полезна допълваща грижа след шампоана, която не може да се замести от друг продукт. Неговото предназначение е да омекоти косъма, да заключи влагата в дълбочина и да направи косата блестяща и лесна за разресване.

Как да го използваме?

Балсамът се нанася на вече измита и изплакната коса.

При скалп, склонен към омазняване, е добре да се избягва разнасянето му в корените, а да се наблегне на дължината и краищата, които се накъсват и заплитат. Внимателното масажиране ще гарантира проникването на съставките в дълбочина. Препоръчително е да оставим няколко минутки. Време, в което обогатената грижа ще има възможност да контактува с всеки косъм. Това ще направи косата еластична и хидратирана.

При по сухите коси нанасянето може да стане по цялата дължина, но тук отново не е желателно втриването в скалпа, тъй като може да доведе до запушване на порите и да се стигне до сърбеж или допълнително омазняване.

Внимателното изплакване е задължително. В противен случай косата ще се утежни и няма да изглежда чиста.

Удачно ли е използването на маска за коса вместо балсам?

Маските за коса са изключително ценен продукт, който осигурява дълбоко подхранване. Те трябва да са неизменна част от почистващите  ритуали, но до колко е удачно да ги използваме вместо балсам?

Ако спрем избора си на по – лека формула, подходяща за ежедневна  употреба, заместването на балсама няма да е проблем. Все пак трябва да имаме предвид, че на маската й е нужно повече време за действие. Можем да намерим и продукти, на които са им достатъчни две – три минутки, но за богата и пълноценна грижа, концентрираните формули действащи поне десетина минути биха довели до по – качествен резултат. Разнообразните продукти, които ще открием, ни предоставят широка гама от избор. Има и маски, които могат да се използват по няколко различни начина в зависимост от времето, с което разполагаме. На суха коса, като балсам и дори стилизант.

Всеки продукт си има своето ценно предназначение и  ние не бива да го пренебрегваме, ако искаме да се радваме на здрава и красив коса. Хубаво е да следваме стъпка по стъпка всяка една процедура с надеждата, че така правим най – доброто за желания външен вид.

За статията:

Заглавие:

Необходимост или прищявка е балсамът за коса

Описание:

Когато мием косата, е добре да отделим няколко минутки и за използването на балсам. Той е изключително полезна допълваща грижа след шампоана…

Автор:

Петър Петров

Издател:

RozovaDolina.Net

Лого: