Най-добрите глюкомери за измерване на кръвна захар

1
144
Добави коментар
angels82
angels82

Ако сте един от милионите души в света, живеещи с диабет, вероатно глюкометърът е най-добрият ви приятел.

Това малко устройство се използва за проверка на нивата на кръвната захар във всеки даден момент, като дава индикация дали тези нива са високи, ниски или нормални. Диабетиците тестват кръвта си около 10 пъти на ден, в зависимост от обстоятелствата. Те избират правилното лекарство на базата на отчетеното, независимо дали приемат инсулин за висока кръвна захар или поглъщат глюкозна таблетка, безалкохолна напитка на основата на захар или портокалов сок за ниска кръвна захар.

Независимо от размера, формата или усъвършенстваните функции на глюкомера, процесът на използване на устройството е почти винаги един и същ. Той започва с поставяне на тест лента в глюкометъра и след това изтегляне на малко количество кръв от пръст или друго определено място със специално предназначено лазерно устройство. Кръвта се поставя върху тест лентата и глюкометърът започва да действа. За секунди се появява цифрова индикация за нивото на кръвната Ви захар.

Избиране на глюкомер

Има редица фактори, свързани с избора на правилния глюкомер за вас. Голяма част от него се свежда до въпрос на предпочитание. Ето някои ключови характеристики, които трябва да се вземат предвид:

Точност

Показанията от вашия глюкомер се използват за вземане на важни решения за това колко инсулин трябва да се вземе за хранене, или в случай на хипогликемия, колко захар е необходимо, за да се коригира ниското отчитане. Глюкомерите са медицински изделия, така че тяхната точност се управлява от FDA, което означава, че всички те се разглеждат от съответните медицински служби, за да се гарантира тяхната точност. Независимо от това, независимите тестове показват, че точността сред измервателните уреди може да варира до 6%.

Методи за изпитване

Измервателните уреди варират в зависимост от количеството кръв, необходимо за точни резултати, като много специалисти твърдят, че тест лентите изискват „по-малко кръв“ за тестване. За тези, които често тестват, колкото по-малко кръв е необходима за тест, толкова по-добре.

Кодиране на стоките

Всеки глюкомер използва свои собствени маркирани тест ленти, а всеки флакон с ленти идва с код. Преди тестването потребителят трябва да съпостави кода на лентите с кода на глюкомера. Това е прост процес, но може да бъде досадно. Някои по-нови уреди не изискват кодиране, докато други автоматично четат кода на лентите и при необходимост се настройват.

Размер

Глюкомерите се различават по размер, от големи до тези с джобни размери. За да определите правилния размер на вашия глюкомеър, трябва да знаете, че глюкомерите трябва да се носят в малък калъф, който ви позволява да държите тест лентите и вашето лазерно устройство удобно. Размерът на калъфа може да промени значението на това, колко лесно е да се извади устройството, когато е необходимо.

Съхраняване на резултатите

Моделите и тенденциите са важни за управлението на диабета. Като разбират такива фактори като времето на деня и въздействието на упражненията и диетата, лекарите могат по-добре да разберат как да предписват лекарства и да определят необходимите количества инсулин. Когато избирате глюкомер, уверете се, че той има способността да съхранява вашите показания, както и датата и часа на деня. Повечето лекари – особено ендокринолозите – могат да изтеглят тези показания от вашия глюкомер, за да подпомогнат планирането на лечението. Някои уреди могат да съхраняват повече от седмица кодирани показания, което е ценно за проследяване.

Интерактивност

В допълнение към съхранението в паметта, по-новите глюкометри имат възможности за Bluetooth, които позволяват на потребителя да споделя своите показания с приложение за смартфон. В повечето случаи информацията за това приложение може да бъде изпратена до частен, сигурен облак и да бъде споделена с вашия лекар.

Глюкомери на бъдещето

Иноваторите в здравеопазването намират нови начини за улесняване на тестването на нивата на кръвна захар. Ето няколко нови високотехнологични варианта за диабетици:

Глюкомери за смартфони

Глюкомерите на Gmate и iHealth работят директно със смартфони като аксесоар, който се включва в телефона. Тези малки устройства имат свои собствени маркирани тест ленти и работят с приложение, направено за смартфони на iOS и Android. Приложението не само улеснява споделянето на информация с Вашия лекар, но също така може да проследява диетата (въздействието на определени храни върху вашите показания) и упражненията.

Безболезнено тестване

Въпреки че все още не е на пазара, базираната в Обединеното кралство GlucoWise работи по глюкомер, който използва радио вълни с ниска мощност и сензори за измерване на вашето ниво на кръвна захар. Приложенията за цялостност работят върху неинвазивен измервателен уред GlucoTrack, който измерва чрез сензор, който можете да прикрепите към ухото си.

Контактни лещи

Google осигури патент за контактни лещи, които отчитат глюкозата, което е система, която включва сензор, чип и антена. За да направи нещата още по-добри, Google, работещ с Novartis по проекта, ще разработи интелигентни бижута и други аксесоари, които могат да действат като четец за сензорите за контактни лещи. Не е ясно кога ще започне тестването на устройството.

 

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите глюкомери. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

 

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Accu-Chek Performa e патентована технология, осигуряваща бързо, сигурно и точно тестване на кръвната захар. Бързо измерване на кръвната захар – само 5 секунди. Необходима е много малка капка кръв – само 0,6 µl капилярна, венозна,  артериална или неонатална. Дозира необходимото количество капка кръв и минимизира нуждата от повторно тестване. Accu-Chek Performa e единственият глюкомер, който автоматично разпознава: увредена тест лента; тест ленти с изтекъл срок на годност; дали пробата е кръв или контролен разтвор; Температурен диапазон 6–44°C; Хематокритен обхват 10-70%. Алармиране при хипогликемия. Инфраред за връзка с компютър. Изчислява средни стойности на кръвната захар за 7-,14- и 30-дни. Памет: 500 резултата с час и дата.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Новото поколение Omnitest 5 глюкомери е съчетание от модерен дизайн, интуитивност и завидна точност при отчетените резултати. Апарата автоматично изхвърля тест лентата, има голям осветен LCD дисплей.Можете да разчитате на 5 програмируеми аларми и 500 позиции памет с дата и час.Необходимо е изключително малко количество кръв, за пробата (0.5 µL) и 5 секунди време за измерване.Комплектът съдържа 1 бр. глюкомер;1бр. убождащо устройство;10 бр.  ланцети и 110 бр. тест ленти.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Глюкомер CareSens N + 200 теста, Бързо и точно тестване, Не изисква кодиране

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.