Най-добрите сешоари

1
108
Добави коментар
angels82
angels82

Сешоари

Докато всички сешоари да изглеждат съвсем еднакви, всеки с непокорна коса знае истината: Добрият сешоар си струва парите.

Сешоарите вече не са пълни с горещ въздух: Правилният може да ви помогне да постигнете нови стилове, да се отървете от сплъстена коса и дори да направите косата копринена и блестяща. За съжаление, обратното също е вярно – грешният сешоар може да бъде гигантска грешка, която ви оставя с лоша коса.

Ако сте готови да намерите перфектния си сешоар, или просто имате нужда от такъв, който ще издържи повече от година или две, ще ви помогнем. Прочетете най-добрите ни съвети за избора на сешоар и направете покупката си успешна.

Какви са ползите от сешоар?

Повечето хора купуват сешоар, защото искат бързо да изсушават косата си, след като я измият. С качествен сешоар можете да изсушите косата си само за 5 до 10 минути, в зависимост от това колко дебела е косата ви.

Ако имате къдрава коса, сешоарът може да ви помогне да я изправите. Използването му с кръгла четка може да помогне за изглаждане на къдриците и да повиши блясъка им за елегантен, привлекателен стил.

От друга страна, ако имате фина и тънка коса, която няма обем, можете да използвате сешоар, за да добавите обем. Обърнете главата си надолу, докато сушите косата си и фокусирате сешоара в корените си, за да повдигнете косата си и да и увеличите обема.

Колко дълго издържат?

Инструментите за оформяне на коса като сешоар обикновено издържат между две и седем години. Животът им зависи от неговото качество.

Евтините сешоари, които се изработват с по-нискокачествени материали, могат да издържат само година или две. Ако инвестирате в по-висок клас, по-вероятно е да получите пет до седем години – вероятно повече, вярна служба.

Не забравяйте обаче да помислите колко често използвате сешоара. Ако сушите косата си само няколко пъти в седмицата, сешоарът ви ще издържи по-дълго, отколкото ако го използвате всеки ден. Повечето сешоари обикновено имат продължителност на живота около 800 часа.

Ако искате вашият сешоар да издържи колкото е възможно по-дълго, поддръжката също е важна. Трябва да почиствате вентилационните отвори веднъж седмично, така че мъхът да не отива навътре към нагревателя, който може да се повреди.

Характеристики за сешоарите
Мощност

Колкото по-голяма е мощността на сешоара, толкова по-мощен е той – и колкото по-мощен е, толкова по-малко време ще отнеме да изсушите косата си.

Ако имате хубава коса, сешоар с около 1800 вата обикновено е най-добрият вариант.

Ако имате дебела или груба коса, трябва да закупите сешоар между 2000 и 3600 вата.

Скорости

В допълнение към многото настройки на топлината, повечето сешоари за коса идват с настройки за променлива скорост. Това ви позволява да регулирате нивата на топлина и въздушен поток отделно за най-голям контрол над сешоара.

Потърсете сешоар, който има поне две настройки на скоростта: ниска и висока. За най-голяма гъвкавост, обаче, помага да имате и трета настройка на скоростта, средна.

Настройки за температура

Почти всеки сешоар е снабден с поне две топлинни настройки: ниска и висока. В повечето случаи най-добре е да изберете сешоар, който е оборудван с повече топлинни настройки, като например ниско, средно и високо, така че да имате по-добър контрол.

Също така е добра идея да потърсите сешоар със студена настройка за въздуха. Това ви позволява да превключите на студен въздух, когато косата ви е предимно суха, за да запечатате кутикулата на косата за допълнителен блясък. Настройката на хладния въздух може също да помогне за фиксиране на къдрици и масури.

Материали

Нагревателният елемент в сешоара може да бъде покрит с различни материали, които влияят на неговите характеристики.

Изборът на подходящ материал за вашия тип коса е от ключово значение.

Керамичните сешоари работят добре за повечето видове коса. Керамиката помага да се запази влагата в косата и разпределя топлината възможно най-равномерно. Това го прави особено подходящ за фина или суха коса.

Сешоарите с турмалин съдържат нагревателни елементи, покрити с полускъпоценен камък, който помага за улавяне на влагата и изхвърля отрицателни йони, за да се предотврати насищането на положително заредените йони в косата и причиняване на наелектризиране. Това прави турмалиновите сешоари добър избор за къдрава, гъста и трудна за сушене коса.

Титановите сешоари разпределят топлината равномерно и стабилно, което я прави по-гореща от другите опции. В резултат на това, това не е най-добрият избор за косата, податлива на увреждане, като сухи или боядисани коси. Въпреки това, ако имате много коса или изключително гъста коса, това е ефективен вариант, защото може да изсуши косата по-бързо.

Докато турмалиновите сешоари естествено произвеждат отрицателни йони за борба с къдриците, можете да намерите и йонни керамични или титанови сешоари, които също ще се справят добре.

Тегло и ергономичност

Изберете сешоар, който е удобен за носене и удобен в ръката, особено ако имате дълга, дебела или всякакъв вид коса, която се изсушава дълго време.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите сешоари. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

 

Rowenta Infini Pro Volume CV8730 – Високоскоростният сешоар Infini Pro ви дава възможност да оформите косата си професионално сами. Задвижван от мощен АС мотор със силна въздушна струя за ултра бързо изсушаване, осигурявайки безупречна точност чрез два тънки концентратора или допълнителен обем с дифузер. Характеризира се с йонен генератор за елиминиране на статичното електричество и персонализиране на прическата по желание за всички типове коса.

Предпазва косата

Благодарение на керамично покритие, сушите косата си без да я увреждате.

Лъскава и мека на допир коса

Негативните йони се свързват с водните молекули в косата и я изглаждат за приятно усещане при допир.

Перфектни резултати за всеки тип коса

8 мм концентратор: идеален за дълга и гъста коса

6 мм концентратор: идеален за къса и тънка коса

Трайни резултати

Бутон за студен въздух, помага за фиксиране на прическата.

Обем за естествено къдрава коса

Използвайте дифузера, когато искате да получите естествено къдрава и обемна коса.

Висока производителност и издръжливост

AC издържлив и мощен мотор, 2200 W гарантира въздушен поток със скорост от 120 км/ч за ефективно сушене.

Лъскава и мека на допир коса

Негативните йони се свързват с водните молекули в косата и я изглаждат за приятно усещане при допир.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Сешоар Remington D3711, 2200 W, 3 Нива на температура, 2 Скорости, Йонизираща функция, Лилав/Черен

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Сешоар Remington D7779 Air3D, 1800 W, 3 температури, 2 скорости, Бронз

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

ThermoBalance сензорът автоматично разпознава и регулира температурата на въздуха, докато изсушава косата ви. Това постоянно регулиране предотвратява горещи зони, които създават сухота, което води до 22% повече блясък.

Сензор ThermoBalance

Иновативният вграден сензор ThermoBalance измерва и настройва температурата 30 пъти в секунда, така че вашият скалп и кутикули на космите остават защитени. В резултат от това можете да се насладите на богата на влага коса с до 22% повече блясък.

2200 W бърза, висока мощност при сушене

Този професионален сешоар с мощност 2200 W създава силен въздушен поток. Полученото съчетание от мощност и скорост ускорява и улеснява сушенето и оформянето на косата ви.

Хладната струя фиксира прическата ви

Задължителна професионална настройка, Хладната струя предоставя полъх студен въздух. Използвайте след оформяне, за да фиксирате и завършите прическата си.

 

3 настройки за температура и 2 настройки за скорост за пълен контрол

Лесно задавайте и управлявайте настройките за температура и скорост, за да оформите идеалната прическа. Избирайте между 3 настройки за температура и 2 настройки за скорост за пълен контрол и прецизно сушене и оформяне

Тънък концентратор на въздушна струя за перфектно почистване

Тънкият накрайник за оформяне фокусира въздушния поток през 11 мм отвор, позволявайки прецизно оформяне на определени места. Идеален е за довършване или за фиксиране на прическата.

Масажиращ дифузер за увеличаване на обема и подсилване на краищата

Асиметричният масажиращ дифузер има уникална асиметрична конструкция, която следва контура на главата, за по-лесна и интуитивна употреба. Той разпределя въздушната струя в косата за по-здравословно сушене, повече обем и по-малко наелектризиране. Гумените щифтове може да се използват за масажиране и стимулиране на скалпа и придаване на повече жизненост на косата. За най-добри резултати дръжте дифузера близо до областта на темето и корените и оставете масажиращите му, текстурирани зъби да направят прическата ви по-обемна или да оформят игриви къдрици.

Турбо режим за свръхбързо сушене

Бутонът за турбо режим усилва въздушната струя, за да изсуши косата ви още по-бързо.

Подхранване с йони за лъскава, гладка коса

Моментална грижа за косата с йонно освежаване. Отрицателно заредените йони неутрализират статичното електричество, освежават косата, за да направят косата ви по-лъскава и блестяща. Резултатът е гладка коса, която не хвърчи и има прекрасен блясък.

Халка за лесно и удобно съхранение

В основата на дръжката ще намерите гумирана кука. Използвайте я за лесно съхранение у дома или ако отсядате в хотел.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Сензорът MoistureProtect използва инфрачервена технология за диагностициране на косата ви и адаптира температурата, за да запази естествената хидратация. Запазва до 85% от влагата благодарение на иновативния сензор

Идеална защита на влагата с уникален сензор

Използва инфрачервена технология за диагностика на косата ви и адаптира температурата, за да запази естествената й хидратация.

Йонното подхранване предотвратява наелектризирането за блестяща коса без хвърчащи краища

Отрицателно заредените йони елиминират наелектризирането, подобряват състоянието на косата и заглаждат кутикулите на косъма, за да подсилят блясъка и лъскавината на косата. Резултатът е гладка, блестяща коса без хвърчащи краища.

Шест гъвкави настройки за скорост и температура за пълен контрол

Лесно регулиране за пълен контрол и идеално оформяне.

Студена струя за завършване на прическата

Бутонът Cool Shot осигурява силна струя от студен въздух. Използва се след оформяне на прическата, за да я завърши и фиксира.

Защита от прегряване

Настройката ThermoProtect гарантира оптималната температура на сушене и допълнителна защита срещу прегряване на косата. Със същата мощна въздушна струя получаваш най-добрите резултати, като щадиш косата си.

Перфектен контрол над топлината с иновативен сензор

Сензорът MoistureProtect измерва температурата на косата и автоматично намалява температурата, когато косата изсъхне, като я предпазва от прегряване.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.