Най-добрите месомелачки

1
97
Добави коментар
angels82
angels82

Видове месомелачки
Ръчни месомелачки

Ръчните месомелачки имат дръжка, която се върти и издърпва месото през остриетата. Техният малък размер ги прави лесни за употреба, носене и съхраняване. Като цяло ръчните мелачки за месо тежат по-малко от електрическите модели.

Въпреки това ръчните месомелачки, изработени от неръждаема стомана, могат да тежат толкова, колкото електрическите машини с подобен размер. Нуждаете се от добра мускулна сила, за да използвате ръчна месомелачка. Имайте предвид вида на месото, което ще мелите, тъй като дивечът е по-труден за смилане, отколкото домашното месо.

Ръчните месомелачки са сравнително евтини. Ако от време на време смилате малко количество  месо, ръчната месомелачка е отличен избор.

Електрически месомелачки

Електрическите месомелачка предлагат повече възможности, отколкото техните ръчни колеги. Те имат изключителна скорост и ефективност. Месото може да се смила за половината от времето и усилието, което е необходимо с ръчната месомелачка. Много от тях могат да се справят с дивеч, а някои могат да мелят дори костите. Също така е необходимо малко физическо усилие чрез електрическа месомелачка в сравнение с ръчните модели.

Ръчните месомелачки отнемат повече време за смилане на месото, а когато температурата на месото се повиши, има повече възможности за образуване на бактерии. Електрическите модели бързо преминават през големи количества месо, намалявайки възможността за замърсяване.

Електрическите модели са по-скъпи и те могат да бъдат тежки, особено ако са изработени от неръждаема стомана.

Какво да търсите при закупуване на месомелачка
Материал:

Материалът, използван за изработване на месомелачката, влияе върху цената и дълготрайността.

Въглеродна стомана

Пластмасовите плочи от въглеродна стомана са здрави и издръжливи, но леки в сравнение с неръждаема стомана. Недостатъкът е, че не издържат толкова дълго.

Неръждаема стомана

Машините от неръждаема стомана траят по-дълго и не ръждяват толкова лесно. Въпреки че неръждаемата стомана може да се постави в съдомиялна машина, много производители на мелници не препоръчват това. Имайте предвид, че колкото повече компоненти от неръждаема стомана в месомелачката, толкова по-тежко ще бъде. Има месомелачки, изработени изцяло от неръждаема стомана, тежащи повече от 40 килограма.

Размер на остриетата за смилане

На месомелачките се дава номер – 5, 8, 12, 22, 32, 42 и нагоре – което показва остриетата за мелене.

Броят на остриетата силно влияе върху вида на месото, размера на парчето и количеството месо, което може да се смила. Колкото по-голям е броят, толкова по-голяма е месомелачката и мелничката.

Плоча с размер 5 или 8 отговаря на нуждите на онези, които понякога мелят месо. По-големи размери са за тези, които правят големи количества или дивеч.

Конски сили

Ако планирате да мелите месо няколко пъти в годината, месомелачка с по-малко от 0,5 конски сили ще работи добре.

Ловците и тези, които обработват големи количества месо, трябва да търсят месомелачка в търговски мащаб, който започва от 0.5 конски сили и нагоре.

Тава и тръба за подаване

Подложката държи месото преди да бъде поставено в тръбата за подаване, която захранва месото към остриетата. Размерът на тавата и тръбата за подаване съответства на номера на остриетата на месомелачката.

Тези, които обработват дивеч или използват месомелачка за големи количества месо, трябва да търсят мелница с голяма тава и тръба.

По-голямото отваряне на тръбата за месо също означава, че не е нужно да разрязвате месото на толкова парчета, че да се побере в тръбата, което ви спестява време в края.

Принадлежности и аксесоари

Важно е да се помисли какво е включено в цената на месомелачката.

Някои месомелачки с високи цени също включват три или повече остриета за мелене и размери на острието за повече гъвкавост и употреба.

Допълнителните приспособления ви позволяват да смилате зеленчуци или да направите паста. Ако искате да направите наденица, има аксесоари за наденица, които идват с някои месомелачки.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите месомелачки. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

 

Месомелачка Gorenje MG2000SJE,Уред за мелене на месо с мощност 2,000 w, капацитет на мелене 2.2 kg/min, механично управление, приставка за доматен сок, функция обратно движение.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Месомелачка Zelmer ZMM5580W, 2000W, 2,5 кг/мини, 3 сита, Приставка за домати, Бяла

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Месомелачка Bosch MFW68660, 2200 W, Приставка за домати, наденица и ренде, Капацитет: 4.3 кг/мин

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Месомелачка Модел ТК 12

Описание :Професионална електрическа месомелачка

150кг. на час, решетка с отвор 8 мм,нож,монофазен ток,корпус от алпака

Размер 225/445/358 мм.

26кг. Размер на решетката 12

Мощност 400W

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.