Най-добрите верижни триони

1
168
Добави коментар
angels82
angels82

Най-добрите електрически триони предлагат определени предимства пред техните бензинови колеги. Те са леки, тихи, по-добри за околната среда и лесни за използване. Може да се твърди, че те предлагат по-голям избор на размер и мощност, отколкото бензиновите верижни триони.

Но тази широка гама от възможности може да създаде проблеми. Трудно е да знаете как да изберете най-добрата електрическа резачка за собствените си нужди.

Ако се нуждаете от помощ при избора на подходящия инструмент за вашите нужди, моля, прочетете.

Безжичен

Може би най-важното решение при избора на резачка е дали да се използва кабелен или безжичен модел.

Електрически професионални верижни триони

Леки (само пет или шест килограма)

Никакъв бензин или масло за носене

Няма вредни емисии

Може да бъде много евтино

Лесно за стартиране: включете и дръпнете спусъка

Достатъчно тих, за да се използва там, където шумът може да е проблем

Рядка поддръжка

Топ моделите се конкурират с мощността на рязане на малки / средни бензинови модели

Захранвани с електричество верижни триони

Въпреки че някои електрически модели с кабели са направени от пластмаса, други са изработени от стомана. Моделите от висококачествена стомана могат да бъдат по-здрави, но има неудобство, свързано за тежестта им.

Като говорим за кабели, трябва да отбележим и факта, че те могат да се заплетат, което е едновременно разочароващо и опасно, когато използвате верижен трион. Освен това е неудобство да се справяте с удължителен кабел и да не можете да носите електрическия си модел с кабел на повече от 50 метра от източника на ток.

Професионални акумулаторни верижни триони

Без бензин, масло, или кабел

Лесно стартиране: свържете батерията, дръпнете спусъка

Тих

Рядка поддръжка

Няма вредни емисии

Акумулаторните електрически верижни триони са склонни да тежат повече от техните кабелни модели, поради добавянето на батерията. Средният инструмент тежи от 10 до 15 килограма. Ако получите такъв, ще плащате това наказание за тежест и вероятно също ще платите повече. Безжичните електроуреди не са толкова евтини, колкото много модели с кабели.

Освен това, безжичният модел обикновено е по-малко мощен от неговия кабелен еквивалент. Дори и да изберете един от най-мощните (и най-скъпите) безжични модели, времето на работа обикновено е ограничено до 60 минути или по-малко. Времето за презареждане може да бъде дълго, въпреки че най-добрите безжични електрически триони могат да се презаредят само за 30 минути. Допълнителна батерия може да бъде полезна в тази ситуация, но батериите са скъпи.

Размери на електрическите триони

Верижният трион обикновено се оценява по техния размер на металната плоча под веригата. Въпросът е, кой размер трябва да купите? Размерът на верижния трион, от който се нуждаете, зависи от видовете задачи, които желаете да изпълните. Всяка електрическа резачка с дължина под 12 инча ще бъде подходяща само за подстригване на храсти и много малки дървесни клони. Ако търсите да отрежете клони с диаметър от няколко сантиметра или дърва за огрев, които няма да се нуждаят от нацепване след като сте ги отрязали, 14-инчов електрически трион би бил добър залог.

Ако искате верижен трион за „общи цели“, може да е подходящ 16-инчов модел. Тази дължина е практичен минимум за действителните сечи. Всичко, което е по-голямо от 18 инча, почти със сигурност е захранвано с бензин. Повечето собственици на жилища никога няма да се нуждаят от електрически трион с ширина, по-голяма от 18 инча.

Характеристики на електрическите триони

С моментален старт и без смесване на бензин или масло, електрическият трион вече е много лесен инструмент. Но производителите на висококачествени модели предлагат допълнителни функции, които могат да направят живота ви още по-лесен.

Автоматична система за смазване

Докато изискванията за поддръжка на електрически трион са малко, то все още се изисква редовно смазване. При някои модели това се постига ръчно чрез натискане на бутон. Въпреки това автоматичната система за смазване е далеч по-добра и осигурява по-дълъг живот на веригата.

Натягане на веригата без инструменти

Веригата също ще трябва да се затяга от време на време. Настройката без инструменти е по-бърза и по-удобна от това да изпълните задачата ръчно.

 

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите верижни триони. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

 

Номинална мощност:2200 W

Дължина на шината:40 см

Стъпка на веригата:3/8 мини

Резервоар за масло за веригата: 400 мл

Смазване на веригата: автоматично

Тегло приблизително:4.5 кг

 

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Мощен електрически верижен трион с оптимална ергономичност, оборудван с устройство на STIHL за бързо опъване на веригата (В) и спирачка на веригата STIHL QuickStop Super (C-Q). Оптимален за рязане на строителна дървесина и дърва за огрев.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Система SDS

Quick Stop

Автоматично смазване

Предпазител на върха

Индикация на състоянието на акумулаторната батерия

Тип на акумулатора: Литиево-йонна

Напрежение на акумулатора: 18 V

Време за зареждане на акумулатора: 1 h

Време за бързо зареждане на акумулатора: 80 % зареждане за 40 min

Резервоар за масло: 80 ml

Срезове с едно зареждане на акумулатора: 40 среза 75 mm с едно зареждане на акумулаторната батерия

Дължина на меча: 20 cm

Верига: Chrom-верига

Тегло (вкл. веригата, меча и акумулатора): 3,0 kg

Дължина на рязане: 13.5 cm

 

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Електрическият верижен трион осигурява отлична производителност и е предназначен предимно за обслужване на еднофамилни къщи, домашни работилници, дворове. Използва се за кастрене на овошки, оформяне на корони, рязане на дърва за огрев, рязане на клони, дървени греди, дъски и други материали от дърво, може да се използва за напречни и надлъжни разрези. Ергономичният дизайн на дръжката и оптимизираният център за разпределение на тежестта осигуряват безпроблемна и безопасна работа. Веригата се обтяга лесно, без използване на допълнителни инструменти.

Голям отвор за пълнене с капачка
Защита с с мигновена спирачка на веригата
Ключ за обтягане и смяна на веригата
Висококачествена верига OREGON
Шина OREGON
Автоматично смазване на веригата. Удобен и достъпен резервоар за масло.
Скоба за фиксиране на кабела
Висококачествени метални зъбни колела

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.