Най-добрите офис столове

1
220
Добави коментар
angels82
angels82

Обща информация

Ако работите на компютър, най-вероятно прекарвате по-голямата част от деня си, седнали на стол. Стоенето в еднаква поза за дълги периоди от време не е нито удобно, нито благоприятно за производителността ви, както и за здравето.

Поради това е от решаващо значение да намерите подходящия стол. Ергономично проектиран стол с високо качество може да подобри Вашето благосъстояние, производителност и цялостно удовлетворение.

Ако вече сте готови да закупите офис стол, моля, вижте долната част на тази страница за любимите офис столове.
Ако искате да научите повече за процеса на тестване и офис столовете като цяло, моля, продължете да четете това ръководство за пазаруване.
Защо да използвате офис стол?

Както подсказва името, офис столовете традиционно се използват на работното място. Въпреки това, те също са чудесни за домашна употреба, ако седите на бюрото, за да използвате компютъра си. Но защо трябва да използвате офис стол, а не някой стар стол за хранене или сгъваем стол, който можете да намерите? Нека разберем.

Офис столовете са подплатени и следователно са по-удобни

Това е особено важно, ако седите на стола за продължителен период от време.

Офис столът поддържа гърба ви по начин, който насърчава добрата поза

Това намалява шансовете ви за развитие на болки в гърба от заседналост в една поза през целия ден.

Много офис столове предлагат възможност за регулиране на височината

Това позволява на по-високите и по-ниските потребители да седят на правилната височина, като по този начин увеличават комфорта и намаляват вероятността от развитие на синдром на карпалния тунел или други видове повтарящи се увреждания.

Комфортният офис стол може да помогне за повишаване на производителността и цялостното усещане

Хората са склонни да работят по-ефективно, когато седят удобно. И тъй като седите в добра поза и не натоварвате гърба или ставите, чувството ви за удобство се засилва.

Избор на тапицерия

Какъв тип тапицерия бихте искали да има офис столът ви? Нека разгледаме опциите.

Някои офис столове имат „традиционна” тапицерия, състояща се от плат или кожа (или изкуствена кожа), опъната върху подплата от пяна или дунапрен.

Някои офис столове разполагат с опънат синтетичен материал върху твърда рамка.

Някои офис столове използват комбинация от тези два стила с тапицирани седалки и мрежести гърбове.

Предимства на традиционната тапицерия

В продължение на дълъг работен ден може да откриете, че допълнителното уплътнение на традиционно тапициран стол е успокояващо. Може би предпочитате традиционно тапициран стол, защото ви харесват противохлъзгажите качества на плата или кожата.

Други ползи

Мрежестите столове осигуряват две забележителни предимства: подобрен въздушен поток и дълготрайност. Няма да прегряваш или да се изпотяваш прекалено в мрежестия стол. Освен това се смята, че материалът издържа на постоянна употреба по-добре, отколкото традиционните вложки от пяна, намиращи се в тапицерията.

Удобни функции на офис столовете
Регулируемост

Някои офис столове включват значителен брой регулируеми елементи; други приемат стил “голи кости” без каквито и да било регулируеми функции. Може да сте доволни от по-простия стол, но след това отново можете да оптимизирате ергономичността на работното си пространство.

Регулируемите функции, които някои хора намират за особено удобни, включват следното:

Подвижни подлакътници
Седалка
Накланяне на седалката
Регулируема лумбална опора
Почивка на шията
Височина на стола

Но не става дума само за броя на функциите, които един стол има. Клиентите предпочитат функции, които са лесни за използване и ние не ги обвиняваме.

Лесно сглобяване

Въпреки че сглобяването обикновено не е най-важното, когато става въпрос за избора на офис стол, това е нещо, което трябва да се обмисли. Някои столове пристигат напълно сглобени и могат да се използват веднага. Други изискват повече от час, за да се сглобят.

Бележка за комфорта

Някои функции за офис стол не са задължителни и може да се направи компромис с тях, но ние не вярваме, че комфортът трябва да бъде един от тях.

Можете да си купите стол с изобилие от вълнуващи функции, но ако не е удобен, тези функции няма да имат значение.

Удобството обаче може да бъде субективно. Някои хора обичат твърд стол, докато други обичат да потъват, доколкото е възможно. Затова може да отнеме известна степен на проба и грешка, за да намерите най-удобния стол за вас.

Помислете какъв комфорт очаквате и проверете спецификациите на производителя и итзивите на клиентите, за да прецените дали офис столът, който разглеждате, отговаря на идеята ви за това какво е удобно.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите офис столове. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

 

Стол Kring Bokai, Ергономичен, Екологична кожа, Бежов

Kring Bokai е директорски стол с висока облегалка, предназначен за ползване в офиси.

Седалката на стола е подвижна, за да гарантира оптималнo удобна позиция дори при по-продължителна работа.

Двата подлакътника предлагат допълнителен комфорт и ежедневна стабилна опора за ръцете, тъй като са тапицирани с висококачествена еко кожа.

Седалката има хидравличен механизъм, който позволява регулирането на височината за намиране на ергономично удобство в офиса.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.
<<Провери цена>>

 

Стол 2310 Syn Antares, Ергономичен, Въртящ се, С подлакътници
За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.
<<Провери цена>>

 

Президентски офис стол Mebel Lend Alberto
За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.
<<Провери цена>>

 

Ергономичен стол QMOBILI Ergohuman v2

Ергономичен стол QMOBILI Ergohuman v2 Plus Elite Зелен, мрежа ZB, лумбална опора, плъзгане на седалката, подлакътници 4D, облегалка за глава 2D

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.
<<Провери цена>>